week tot week zwangerschapskalender

Ben jij al klaar voor de kleinste, grootste verandering ooit?

Hier vind je jouw week tot week zwangerschapskalender vol nuttige informatie en leuke (shopping)tips. Gelukkig heb je zo’n negen maanden de tijd om je voor te bereiden op je nieuwe leven met je kleintje. Hoe groeit je baby in je buik? Wat gebeurt er met je lichaam? En gaat die misselijkheid óóit nog eens over?

Omdat iedereen elke mama-to-be uniek is en haar zwangerschap als anders ervaart, vragen we jou bij iedere week je reactie achter te laten over wat jij in die week hebt meegemaakt. Misschien heb jij de gouden tip voor dat ene kwaaltje of een leuk idee voor de kraamtraktatie? Praat mee!

1 week zwanger

Week 1 – Ingewikkelde zwangerschaps-algebra
In week één ben je nog niet echt zwanger, toch begint de kalender hier. Hoe zit dit? En als je niet terugdeinst voor een rekensommetje: zó reken je zelf uit wanneer je (waarschijnlijk) zwanger bent geraakt.

lees alles over week 1

WEEK 2 VAN JE ZWANGERSCHAP. BEKIJK DE VERNIEUWDE ZWANGERSCHAPSKALENDER OP BLOG.PRENATAL.NL

Week 2 – Klaar voor de start…
In week twee begint je lichaam met de voorbereidingen voor een eventuele zwangerschap. En voor iedereen die stiekem het geslacht een béétje wil beïnvloeden: er is een manier…

lees alles over week 2

Week 3 – Werk aan de winkel
Deze week heeft je lichaam het druk: de bevruchting vindt plaats en daarna maakt de bevruchte eicel het zichzelf zo comfortabel mogelijk in je baarmoeder. Benieuwd naar alle ontwikkelingen? Een biologielesje staat voor je klaar.

lees alles over week 3

Week 4 – De week van De Waarheid
Dit is de week van De Waarheid: vanaf week 4 is de zwangerschapstest betrouwbaar. Voor jou begint het nu pas écht, maar in je buik is de embryo zich al druk aan het ontwikkelen. Wat gebeurt er? En waar komen die huilbuien toch vandaan?

lees alles over week 4

5 WEKEN ZWANGER

Week 5 – Topsport voor je lichaam
In razend tempo ontwikkelt de embryo zich in je buik. Organen worden gevormd en de embryo bestaat al uit 125.000 cellen. Waar moet jij deze week op letten? En hoe houd je het hoofd koel?

lees alles over week 5

6 WEKEN ZWANGER

Week 6 – “Wat stinkt het hier!”
Tedung… tedung… tedung… Deze week gaat het hartje kloppen en is je kleintje uitgegroeid tot maatje doperwt. Jij merkt ook dat er een hoop aan de hand is en spendeert meer tijd óp het toilet dan daarbuiten. Lees snel verder over alle ontwikkelingen. Of moet je eerst éven naar de wc?

lees alles over week 6

7 WEKEN ZWANGER

Week 7 – Bolleboos op bosbesformaat
Je baby is al 10.000 keer groter dan bij de conceptie en groeit als kool. En niet alleen je kleintje groeit… Lees waar die extra cup-maat vandaan komt én een tip om ook je partner zoetjesaan voor te bereiden op De Baby.

lees alles over week 7

8 WEKEN ZWANGER

Week 8 – Baby’s echo-première
Een klein framboosje van zo’n twee centimeter; zo groot is je kindje nu. Voel je al iets rommelen in je buik? Lees hoe dat komt én bereid je voor op een echte mijlpaal: de eerste echo.

lees alles over week 8

9 WEKEN ZWANGER

Week 9 – Gaap…
Heb je inmiddels al drie keer een tv-serie marathon gehouden en ben je vaak moe? Het zwangerschapshormoon neemt echt snel af, daarna word je een stuk fitter. En het is allemaal niet voor niks: je baby heeft zich flink ontwikkeld…

lees alles over week 9

10 WEKEN ZWANGER

Week 10 – Groei, groei, groei!
De embryo is compleet en vanaf nu noemen we het een foetus. Officieel dan, wij vinden kleintje, baby of kindje toch een stuk knusser klinken. Week 10 is ook dé week van het hCG hormoon – maar, waarom precies?

lees alles over week 10

11 weken zwanger

Week 11 – Baby’s rek- en strekoefeningen
Je voelt je deze week waarschijnlijk een stuk beter; de ergste zwangerschapskwaaltjes nemen af. Ook je kindje wordt heel actief. Wat spookt je baby allemaal uit? En hoe haal jij alles uit deze fitte periode?

lees alles over week 11

12 weken zwanger

Week 12 – Je baby in beeld
Dit is de week om een 2D echo te laten maken. Wat zie je daarop? Een heleboel, kunnen we je alvast verklappen. En is het al tijd om je favoriete spijkerbroek voorlopig aan de wilgen te hangen?

lees alles over week 12

13 weken zwanger

Week 13 – “We krijgen een baby”
Dit is een magische week: ga je vrienden en familie het grote nieuws vertellen? Daar kun je best een beetje zenuwachtig van worden. Maar daarna begint de leukste fase: ongestoord babyspul shoppen met iedereen die maar mee wil. Aan de buitenkant wordt je zwangerschap meer zichtbaar; wat gebeurt er binnenin?

lees alles over week 13

DOWNLOAD JOUW GRATIS UITZETLIJST

BESTEL GRATIS DE BLIJE DOOS!