Prenatal

19 Weken zwanger

Strepen maar

Je bent al bijna op de helft. Babbel er lustig op los met je kleine, boek een weekendje weg met je partner of dierbaren en ga op zoek naar gratis extra’s bij grote zwangerschapsaankopen. Hoe doe je dat? En waarom ben je toch zo kortademig?

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 22 cm
  • Gewicht: 250 gr

Je kindje is zo groot als een rode biet

Kinderwagen, autostoeltje, kraampakket: de komende week wordt het tijd om dingen af te strepen van je lijstje. Maak gebruik van onze handige uitzetlijst in de app, waarin je kunt afstrepen en direct kunt shoppen. Over strepen gesproken; dit is ook de periode waarin er een zwangerschapsstreep kan ontstaan op je buik. De buikspieren moeten ruimte maken voor je groeiende baarmoeder en de donkere kleur is de oorzaak van verhoogde pigmentproductie. Het maakt je buik écht zwanger, vind je ook niet? De streep verdwijnt na je zwangerschap weer. Ondertussen maakt je kleintje het zichzelf comfortabel in je buik. Om te zorgen dat ‘ie niet helemaal gerimpeld van het vruchtwater naar buiten komt, wordt de babyhuid voorzien van vernix caseosa – een ingewikkeld woord, maar zie het als een vettig, waterbestendig laagje. Door de hormonen kun jij kan deze week wat kortademig worden en meer transpireren. En heb je de eerste schopjes nog niet gevoeld? Geen zorgen, de meeste moeders voelen pas na twintig weken de eerste bewegingen.

Tips 19 weken zwanger:

  • Wist je dat je bij het kopen van een kinderwagen veel gratis extra’s krijgt, zoals een autostoeltje of een voetenzak? Afstrepen maar weer!
  • Wil je er een weekendje tussenuit? Bij Prénatal ontvang je bij aankoop vanaf 75 euro een waardebon voor tot wel 50% korting op een verblijf bij Center Parcs.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading