Prenatal

34 Weken zwanger

Staat alles klaar?

Dit is misschien de week dat je met zwangerschapsverlof gaat. Je baby is nu zo groot dat je zelfs de kleinste bewegingen voelt. Je bent vast benieuwd hoeveel die kleine nog gaat groeien. En waar komen die rusteloze benen vandaan? Of beter: wat doe je eraan?

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 45,5 cm
  • Gewicht: 2250 gr

Je kindje is zo groot als een paksoi

Als je kindje nu geboren wordt is de overlevingskans 99%. Wonderlijk toch, dat je baby van kleine embryo is uitgegroeid tot een compleet mensje? Daar zal je vast regelmatig bij stilstaan, hoewel er ook wat aandacht gaat naar die enorme buik en rusteloze benen. Wacht even, is dat laatste niet iets voor oudere mensen? Tja, het kan zijn dat je er nu ook last van krijgt. Blijft het onrustig terwijl je probeert te slapen? Leg je benen dan iets hoger op een kussen. Daarnaast is dit hét moment om een kraampakket aan te schaffen. In een kraampakket zit alles dat je tijdens een thuisbevalling en vlak na de geboorte nodig hebt. Het is handig om er ook eentje te hebben als je van plan bent in het ziekenhuis te bevallen – je weet tenslotte maar nooit. Zet ook een tas klaar met spullen voor een ziekenhuisbevalling, zo staat die voor het grijpen als de eerste weeën zich aandienen. Kijk je ook zo uit naar het moment waarop je baby voor het eerst op je borst ligt?

Tips 34 weken zwanger:

  • Je baby brengt straks vele uurtjes in het bedje door; hoe kun je dit het beste opmaken? Hierbij zes tips!
  • Haal het kraampakket op tijd in huis; hoe meer je kunt afstrepen, hoe beter.
  • Shop-tip: vooral de eerste weken na de bevalling is het aan te raden om je kindje te laten slapen in een wiegje of co-sleeper. Zo is je kleintje lekker dichtbij.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading