Prenatal

21 Weken zwanger

Krachtpatsertje

Vooruit, maar een paar vrouwen, ongeveer tien procent, krijgt tijdens de zwangerschap écht zin in zuur. Acute trek in zure matten is geen onbekend fenomeen. Hoe zit dat bij jou? En waar komt het door? En die kleine in je buik… die wordt steeds sterker!

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 27 cm
  • Gewicht: 380 gr

Je kindje is zo groot als een banaan

Nu gaat het snel, je bent al over de helft van je zwangerschap. Je kleintje weegt zo’n 380 gram en is ongeveer 27 centimeter lang. De spieren zijn goed ontwikkeld; je baby schopt in de rondte en dát voel je. Er is nu nog genoeg ruimte in de baarmoeder en daar maakt je baby gretig gebruik van. Een sneller groeiende baby betekent: meer trek. In augurken en zure matten? Of juist zoetigheid? Zin in zuur kán komen door de hormonen. En een augurk is gezonder dan grijpen naar een zak M&M’s, hoewel ook die verleiding groot is. Je lichaam heeft energie, en dus glucose, nodig. Zorg dat je altijd fruit in huis hebt tijdens een zoetaanval. En als je last hebt van enkels die vocht vasthouden – tja, charmant is anders, maar het gaat over – plaats je voeten dan zo vaak mogelijk wat hoger, door ze op een stoel of kussen te leggen.

Tips 21 weken zwanger:

  • Een massage is goed voor lichaam en geest en dit is een perfect moment: het is tijd voor wat verwennerij.
  • Shop-tip: heb je al kleertjes in ‘t allerkleinste maatje klaarliggen? Zorg voor een klein voorraadje in maat 50 en 56 voor de eerste weken.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading