Prenatal

13 Weken zwanger

“We krijgen een baby!”

Dit is een magische week: ga je vrienden en familie het grote nieuws vertellen? Daar kun je best een beetje zenuwachtig van worden. Maar daarna begint de leukste fase: ongestoord babyspul shoppen met iedereen die maar mee wil. Aan de buitenkant wordt je zwangerschap meer zichtbaar; wat gebeurt er binnenin?

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 7,5 cm
  • Gewicht: 30 gr

Je kindje is zo groot als een kiwi

Zo, de basis is af: je kleintje is zo groot als een kiwi en een derde van je zwangerschap zit erop. De kans op een miskraam wordt vanaf nu steeds kleiner. Een geruststellende gedachte, toch? Mensen die je goed kennen gaan of iets vermoeden óf je hebt het al verteld. Leuk én een opluchting. Geen ingewikkelde smoesjes meer waarom je wel héél vaak de Bob bent of opeens geen sushi meer eet. Pak de 2D echo erbij en laat trots zien wat er in jouw buik groeit: een baby die al op een echt mensje begint te lijken. Inmiddels is je baby 7,5 centimeter groot, weegt dertig gram en wordt via de placenta constant gevoed. Je baby groeit als kool. Doordat je buik – en borsten – ook snel zullen groeien, krijg je misschien last van striae. Flink smeren dus met crème. Warm en koud afwisselen onder de douche helpt ook om je huid flexibel te houden. Even doorbijten en… koud die kraan! 

Tips 13 weken zwanger:

  • Het is extra leuk als je het nieuws op een originele manier brengt. Laat bijvoorbeeld de aanstaande grote broer of zus het nieuws vertellen.
  • Shop-tip: je hoeft niet meer met grote sjaal en zonnebril de babywinkel in en kunt in alle openheid shoppen – voor leuke rompertjes bijvoorbeeld. Zó klein en lief: zie je jouw kleintje er al in liggen?
  • Zou je het liefst de hele dag over je zwangerschap willen kletsen? Dat kan gewoon hoor, via onze socialmediakanalen. Tijd voor babypraat!

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading