Prenatal

18 Weken zwanger

Je baby krijgt iets unieks…

Je kleine wordt steeds actiever en gaat de omgeving ’s goed verkennen. Dit kun je al een béétje voelen. Hoe groot is je baby nu? En hoe zorg je dat het groeiende buikje representatief op je werk verschijnt?

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 20 cm
  • Gewicht: 200 gr

Je kindje is zo groot als een tomaat

Dit is de week dat je baby echt een identiteit krijgt: op de vingertoppen ontwikkelen zich unieke vingerafdrukken. Je baby is al zo’n twintig centimeter lang, weegt tweehonderd gram en heeft de grootte van een tomaat. Niet zo gek dat jij, nu je buik wat zwaarder wordt, af en toe uit balans raakt of een beetje duizelig bent. Dit laatste komt door het hormoon progesteron. En, heb je de eerste schopjes al gevoeld? Je baby en jij hebben op dit moment nog een omgekeerd ritme: terwijl jij overdag rond hobbelt wieg je de kleine in slaap, maar ’s nachts, als je rustig slaapt, begint je baby aan de ochtendgymnastiek. De kans is groot dat je dit voelt! Maak je partner wakker en geniet samen van de eerste bewegingen.

Tips 18 weken zwanger:

  • Shop-tip: wil je ook op je werk stralend zwanger zijn en er tiptop uit zien? Wij hebben veel leuke zwangerschapskleding voor op kantoor.
  • Je gaat je eerste kinderwagen kopen, baby-mijlpaal! Zie je jezelf al trots rondlopen? Lees je vast in met deze tips bij het kiezen van een kinderwagen.
  • Het inrichten van je babykamer is één van de leukste klussen tijdens de zwangerschap. Maar waar moet je op letten? Wij zetten de 3 absolute babykamer-musthaves op een rijtje, zodat jij je perfect kunt voorbereiden op deze klus.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading