Prenatal

35 Weken zwanger

Perfect bestaat niet…

Met nog een paar weken voor de boeg denk je waarschijnlijk steeds meer na over de bevalling. Hoe zal het gaan? Wanneer begint het? En wat gebeurt er daarna? Probeer te ontspannen, hoewel dat niet altijd makkelijk is.

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 43,5 cm
  • Gewicht: 2500 gr

Je kindje is zo groot als een prei

Heb je al regelmatig gefantaseerd over de bevalling? Na de zwangerschapscursus en de vele research die je – vast en zeker – hebt gedaan, heb je misschien een scenario in je hoofd. Dat is helemaal niet gek, maar probeer je er niet aan vast te klampen. Een bevalling is een spannend en mooi proces, maar niet altijd even voorspelbaar. Vertrouw op je eigen lijf en op de professionals – zoals de verloskundige – om je heen. Wat gebeurt er in je buik? Je baby gaat deze week verder zakken richting je bekkenholte, dit noemen we indalen, en drukt daarom meer op je blaas. Hierdoor moet je vaker plassen, misschien ook ‘s nachts. Dit is een veel voorkomend probleem, maar troost jezelf met het idee dat je baby er perfect bij ligt voor de bevalling. Kijk ook in de spiegel om jezelf op te vrolijken: heb je geen mooie, volle haardos? Je huid is beter doorbloed en dát stimuleert de haargroei.

Tips 35 weken zwanger:

  • De babykleertjes die je al in huis hebt kun je voorwassen met neutrale zeep. Dat is beter voor de huid van je kleintje.
  • Shop-tip: pasgeboren baby’s hebben moeite zichzelf warm te houden en worden heel gelukkig van een mutsje. Zorg dat je er minimaal twee in huis hebt (en neem mee naar het ziekenhuis).
  • Kraamcadeaus zijn leuk, maar dan wel als je ze ook echt kunt gebruiken. Voorkom missers en stel een cadeaulijstje samen!

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading