Prenatal

11 Weken zwanger

Baby’s rek- en strekoefeningen

Je voelt je deze week waarschijnlijk een stuk beter; de ergste zwangerschapskwaaltjes nemen af. Ook je kindje wordt heel actief. Wat spookt je baby allemaal uit? En hoe haal jij alles uit deze fitte periode?

 

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 4,5 cm
  • Gewicht: 8 gr

Je kindje is zo groot als een spruitje

Je baby is in week 11 nog heel klein, zo groot als een fris spruitje, maar alle vitale organen beginnen vanaf nu normaal te functioneren. Ook heeft je baby geen vliesjes meer tussen zijn of haar vingers: het zijn al echte handjes. Wonderlijk toch; zo klein en toch functioneert er al een heleboel. Tijd voor je baby om eens even goed te rekken en strekken. Hier merk jij (nog) niks van, daarvoor is je kindje te klein. Maar terwijl je baby actief wordt, kun jij ook lekker in beweging komen. Met een beetje gelukkig neemt de misselijkheid af en krijg je een gezonde blos op je gezicht. Dit is dé tijd om een weekendje weg te gaan, of vakantie te nemen: jij voelt je fit omdat je lichaam gewend is aan de zwangerschap. Ga er samen tussenuit om uitgebreid over jullie kindje te fantaseren. Voor je het weet is het zover.

Tips 11 weken zwanger:

  • Boek een week zon en strand, of een stedentripje: dit is het moment!
  • Je bent waarschijnlijk wat aangekomen. Blijf gezond eten en drink voldoende water.
  • Leuk én exclusief voor jou als aanstaande mama: je kunt de Blije Doos aanvragen. Deze box zit vol met gratis cadeaus!

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!