Prenatal

7 Weken zwanger

Bolleboos op bosbesformaat

Je baby is al 10.000 keer groter dan bij de conceptie en groeit als kool. En niet alleen je kleintje groeit… Lees waar die extra cup-maat vandaan komt én een tip om ook je partner zoetjesaan voor te bereiden op De Baby.

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 1 cm

Je kindje is zo groot als een bosbes

Er ontwikkelt zich een ware bolleboos in je buik: je kleintje is zo groot als een blauwe bes, maar wel een hele slimme bes. De hersenen worden op een razend tempo gevormd; per minuut komen er tientallen cellen bij. Deze week gaan ook de oogjes van de zijkant naar de voorkant van het gezicht – en daar horen ze natuurlijk. Het hartje begint met bloed rondpompen en hadden we al gezegd dat het staartje bijna verdwenen is? Aan jouw buik is nog niet veel te zien, maar die cup-Pamela; hoe komt dat? Hormonen (natuurlijk), dezelfde hormonen die ook zorgen voor een gevoelige, en misschien zelfs vérstopte neus. Dit verdwijnt vanzelf zodra je lichaam aan het zwangerschapshormoon gewend is. En hoewel kraamhulp nog ver weg lijkt, is het verstandig dit voor de 16e week van je zwangerschap te regelen. Je hebt recht op acht tot tien dagen kraamhulp.

Tips 7 weken zwanger:

  • Shop-tip: begint je partner al vragen te stellen als ”zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden”? En hoe zit het met de seks? Kluun geeft in zijn boek Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! antwoord op deze vragen.
  • Zorg voor voldoende slaap. Aan de buitenkant is nog niet zoveel te zien, maar je lichaam is keihard aan het werk.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading