Prenatal

16 Weken zwanger

Ik voel iets!

Je kleine zwaait, schopt en zwemt er op los in je buik. Hoe zorg je dat het nieuwe hormoon progesteron (verrassing!) zo min mogelijk overlast veroorzaakt? En kun je de baby al voelen?  

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 15 cm
  • Gewicht: 120 gr

Je kindje is zo groot als een sinaasappel

Ben je nét van het hCG hormoon af, komt er een nieuw hormoon om de hoek kijken. Dit keer heet het progesteron. Een belangrijk hormoon dat er niet voor niks is, maar ervoor zorgt je baarmoeder verslapt en niet samentrekt. Zo kan je buik ongestoord verder groeien. Helaas verslapt progesteron niet alleen je buik, ook je darmen gaan er iets minder hard door werken. En dat kán zorgen voor verstoppingen. Wat kun je doen? Niet zo veel, behalve genoeg vezelrijk voedsel eten zodat je darmen lekker bezig blijven. Veel leuker is het dat je jouw baby misschien al een klein beetje kan voelen. Maak je geen zorgen als dit niet zo is, het kan nog weken duren en komt vaak – zoals met veel dingen waar je erg naar uitkijkt – op een onverwachts moment. Midden in de nacht bijvoorbeeld. Zodra het zover is, weet je het meteen, dat beloven we.

Tips 16 weken zwanger:

  • Shop-tip: heb je andere kinderen? Dit is een goed moment om hen te vertellen wat er allemaal in je buik gebeurt. Er is ook een leuk boekje om samen te lezen.
  • De babykamer… Doe alvast wat inspiratie op en bekijk de laatste babykamertrends.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading