Prenatal

15 Weken zwanger

Repeteren voor de finale

Terwijl je baby aan het trainen is om helemaal in vorm op de wereld te komen, voel jij je ook goed en vol energie. Je zult de komende weken snel aankomen en dat is maar goed ook: je baby groeit. Waar is die kleine allemaal druk mee?

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 11 cm
  • Gewicht: 90 gr

Je kindje is zo groot als een citroen

Een beetje luieren in je buik is er niet bij deze week, je baby is druk met het oefenen van essentiële vaardigheden. Ademhalen, slikken en zuigen… het moet straks allemaal werken. Ook de armpjes en beentjes worden bewogen, al merk je daar (nu nog) niet zo veel van. Je baby is inmiddels zo’n elf centimeter groot, weegt negentig gram en is bedekt met zachte donshaartjes om warm te blijven. Deze verdwijnen vlak voor de geboorte weer. Jij zult merken dat je aankomt, zo’n halve kilo per week. Dit gewicht is een combinatie van je baby, baarmoeder, placenta, vruchtwater en andere maatregelen die je lichaam treft ter voorbereiding op de bevalling. Blijf gevarieerd eten en ga niet op dieet. Wil je graag het geslacht van je kleine weten? Over twee weken is dit zichtbaar op echo. Verheug je alvast: heb je al een lijstje met mooie jongens- en meisjesnamen?

Tips 15 weken zwanger:

  • Deze week is het echt tijd om je kraamzorg definitief te regelen. Dan kun je rustig van je zwangerschap genieten zonder je daar nog zorgen om te maken.
  • Shop-tip: je kunt (meer) last krijgen van bandenpijn. Ga rustig liggen en houd een warme kruik tegen je buik. En vraag je partner om verplichte verwennerij…
  • Heb jij de blije doos al opgehaald? Dit leuke, gratis cadeaupakket mag je niet missen!
  • Baby-mijlpaal: heb je het eerste pakje al gekocht? Niets leukers dan fantaseren over hoe je kleintje er straks in ligt…

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading