Prenatal

38 Weken zwanger

Het wachten kan beginnen…

Je legt de laatste hand aan de babykamer, de rompertjes liggen schoon in de la, het kraampakket en de ziekenhuistas staan klaar… En dan? Nu begint het grote wachten. Tot het moment dat je kleine denkt: já, nu ben ik op m’n best, de rest van de wereld mag meegenieten!

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 48 cm
  • Gewicht: 3200 gr

Je kindje is zo groot als een meloen

Je kleine is officieel voldragen, zoals dat mooi heet. Van een bolletje cellen naar een baby van 3200 gram en 48 centimeter groot. Dat heb je toch maar mooi even gedaan! Hartstikke leuk, maar jij bent er intussen klaar voor om deze mooie baby in het echt te zien. Je voelt druk op je bekken, moet vaak plassen en de bevalling is toch wel spannend. Ook dierbaren kijken de hele dag naar de telefoon: is het begonnen? Misschien praten jij en je geliefde er ’s avonds op de bank over, als jullie je realiseren dat dit de laatste momenten met z’n tweetjes zijn. Wist je dat je baby ondertussen vrolijk verder gaat met aankomen? Er komt nog zo’n tweehonderd gram per week bij aan vetreserves. Dat is wel logisch, de overgang van baarmoeder naar buitenwereld is niet niks. Als je baby de eerste dagen niet zoveel drinkt, komt dit door de opgebouwde reserves.

Tips 38 weken zwanger:

  • Natuurlijk ben je zenuwachtig! Dat is heel normaal. Zoek afleiding bij vrienden en familie of houd een filmmarathon met al je lievelingsfilms.
  • Shop-tip: heb je al een voedingsbeha aangeschaft? Bekijk nog eens rustig het assortiment.
  • Misschien vind je het leuk om kraamvisite een geboortebedankje mee te geven? Deze snoepzakjes zijn in blauw en roze verkrijgbaar.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading