Prenatal

40 Weken zwanger

Kleur van de kijkers

Hoeveel baby’s worden eigenlijk óp de uitgerekende datum geboren? Niet zo veel, kunnen we je vertellen. Om het wachten een beetje draaglijker te maken; nóg een leuk feitje over de kleur ogen van je baby.

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 50 cm
  • Gewicht: 3400 gr

Je kindje is zo groot als een watermeloen

“En? Voel je al iets? Nou, spannend hoor! Het kan dus in principe nú gebeuren.” Ja, dat kan, bedankt voor de reminder. Je omgeving lijkt bijna zenuwachtiger voor de bevalling dan jij. Ondertussen wordt je lichaam wel érg onhandig. Wat kun je nog wel? Zwemmen! In het water ben je lekker gewichtloos. Dan iets over de ogen van je baby: wat denk je dat ze voor kleur worden? Zijn ze bij de geboorte bruin, dan blijft dit zo. Zijn ze blauw, dan is de kans groot dat ze nog van kleur gaan veranderen. Spannend hè. Overigens wordt maar 5% van de baby’s op de uitgerekende datum geboren. De meeste zwangerschappen duren tussen de 38 en 42 weken, laat je niet gek maken als je in week 40 in de verste verte geen wee voelt. Heb geduld: je kunt je kindje bijna in je armen houden, ruiken en bewonderen. Wees ondertussen trots op jezelf dat je zoiets moois hebt voortgebracht!

Tips 40 weken zwanger:

  • Doe regelmatig ademhalingsoefeningen, hier word je ontspannen van en dit helpt tijdens de bevalling.
  • Probeer vertrouwen te hebben in je lichaam en ga ontspannen slapen. Doe een beetje yoga, mediteer, of zet rustige muziek op voordat je naar bed gaat.
  • Ga niet té ver van huis, het kan tenslotte elk moment gebeuren.
  • Laat ons via je Prénatal-account wanneer je kleintje geboren is, zo kunnen we je daarna ook voorzien van persoonlijke tips en informatie.
  • Kom er via deze 60 aanwijzingen achter of je op het punt van bevallen staat.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!