Prenatal

31 Weken zwanger

Even uit balans…

Je borsten kunnen opeens melk gaan lekken. Fijn, je voelt je al wat klunzig met die enorme buik, dit kan er ook nog wel bij. Maar er zijn oplossingen, gelukkig. En je baby wordt ondertussen steeds mooier! Wat gebeurt er allemaal?

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 39 cm
  • Gewicht: 1500 gr

Je kindje is net zo groot als een maiskolf

In het derde trimester kun je behoorlijk uit balans raken. Je baby weegt al 1500 gram en is bijna veertig centimeter groot. Dit extra gewicht verstoort je evenwicht en dat kan zorgen voor gestruikel of valpartijen. Maak je niet te veel zorgen, je baby is heel goed beschermd. Ben je toch gevallen? Ga dan altijd naar de verloskundige, zodat ze alles kan checken. Word je inmiddels een beetje moe van die buik? Troost je met de gedachte dat je baby een enorme beauty aan het worden is. Prachtige oortjes, nageltjes en oogjes die open en dicht kunnen. Het zit er allemaal op en aan. Deze gedachte helpt ook als je opeens natte plekken in je beha hebt, terwijl je net in de supermarkt staat. Je melkfabriekje is begonnen met de productie en dat kán een beetje lekken. Zoogcompressen bieden hulp.

Tips 31 weken zwanger:

  • Nu je buik prachtig rond is, is dit een goed moment voor een fotoshoot. Ook leuk om aan je kindje te laten zien later…
  • Shop-tip: wil je straks borstvoeding geven? Wen alvast aan de voedingsbeha en zoek een fijn exemplaar uit.
  • Kun je niet slapen? Drink warme melk voordat je naar bed gaat. Melk bevat tryptofaan en dit is een aminozuur waar je slaperig van wordt.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading