Prenatal

9 Weken zwanger

Gaap… 

Heb je inmiddels al drie keer een tv-serie marathon gehouden en ben je vaak moe? Het zwangerschapshormoon neemt echt snel af, daarna word je een stuk fitter. En het is allemaal niet voor niks: je baby heeft zich flink ontwikkeld…

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 3 cm
  • Gewicht: 2 gr

Je kindje is zo groot als een druif

Je baby is nu zo groot als een druif, zo’n drie centimeter, en weegt drie gram. Het hartje gaat als een razende te keer: wel 140 tot 150 keer per minuut. De belangrijkste orgaanstelsels zijn ontstaan en die zullen zich de komende maanden verder ontwikkelen, samen met de armpjes en beentjes. Voel je de behoefte om elke avond op de bank te ploffen? Probeer toch éven afstand te nemen van de afstandsbediening en ga wandelen, fietsen of zwemmen. Je lichaam is bezig met de ontwikkelingen van je baby en tja, dat vraagt nu eenmaal een hoop van je. Toch helpt juist bewegen tegen de vermoeidheid. Er gaat vast ook een hoop door je hoofd: je draagt een mooi geheim met je mee en het is tegelijkertijd allemaal hartstikke spannend. Probeer een paar uur extra slaap te pakken en wees lief voor jezelf. De week waarin het zwangerschapshormoon afneemt komt nu écht dichterbij.

Tips 9 weken zwanger:

  • Shop-tip: niet alleen je baby groeit, ook je borsten doen vrolijk mee. Zorg voor een zachte, naadloze meegroei beha. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste zwangerschapsbh? Aan de hand van deze 5 handige stappen helpen we je graag verder.
  • Wil je geen nieuws of aanbieding van Prénatal missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via je account in de app.
  • Het eerste kiekje van je kleintje (in de vorm van een echofoto) is dierbaar; bewaar ‘m in een speciaal echo-lijstje.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading