Prenatal

20 Weken zwanger

Nóg een baby-mijlpaal

Het is zover: je bent op de helft van je zwangerschap. Het moment dat jullie het kindje kunnen zien komt steeds dichterbij! Dit is ook de week van de 20-wekenecho: een mooi, maar tegelijkertijd spannend moment. Wat staat je te wachten?

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 25 cm
  • Gewicht: 320 gr

Je kindje is zo groot als een granaatappel

Het is niet zo gek dat je in aanloop van de 20-wekenecho een beetje zenuwachtig wordt. Het is vast wel eens door je heengegaan, ’s nachts bijvoorbeeld, of zomaar op de fiets: wat als er iets mis is? Maar, de echo is vooral een speciaal moment: je ziet je kindje weer! Word niet te nerveus, je verloskundige zal je van tevoren uitgebreid inlichten over deze echo. Overigens trekt je baby zich niks aan van deze commotie, want hij is druk met het ontwikkelen van de hersenen en het aanmaken van zenuwcellen voor smaak, reuk, gehoor en zicht. Als je baby even pauze neemt, merk je misschien dat jouw energielevel stijgt. Wordt er daarentegen druk gewerkt in je buik, dan zorgt je lichaam dat alle energie linea recta naar je baby gaat. Jij hebt daarom het ene moment het gevoel dat je een marathon kunt lopen, terwijl even later een stukje fietsen al best pittig is.

Tips 20 weken zwanger:

  • Heb je de babykamer al ingericht? Bij Prénatal vind je veel leuke accessoires, knuffels, slaapzakjes en nog veel meer leuks voor in de slaapkamer van je kleintje.
  • Shop-tip: je eigen kleding zit nu waarschijnlijk niet meer comfortabel. Schaf een paar fijne basics aan (een goeie jeans bijvoorbeeld) voor tijdens je zwangerschap.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading