Prenatal

2 Weken zwanger

Klaar voor de start…

In week twee begint je lichaam met de voorbereidingen voor een eventuele zwangerschap en vindt de bevruchting plaats. Nadat de eicel is bevrucht, kan de reis naar de baarmoeder beginnen. En voor iedereen die stiekem het geslacht een béétje wil beïnvloeden: er is een manier…

Verwachtingen deze week

Vruchtbare periode

Je bent in week 2 nog niet officieel zwanger, maar je lichaam is al druk bezig met de voorbereidingen – deze week wordt jouw eicel namelijk bevrucht. Het eitje rijpt en wacht aan het eind van deze week geduldig op een spermacel. Soms liggen ze al klaar, spermacellen kunnen tot wel 76 uur overleven in je lichaam. Twee dagen vóór je ovulatie ben je dan ook ‘t meest vruchtbaar: zodra de eicel vrijkomt, kunnen de spermacellen er meteen op af. Dit is ook het moment dat je het geslacht ietsjepietsje (!) kunt beïnvloeden. Heb je stiekem een lichte voorkeur voor een meisje? Vrij dan een paar dagen voor je eisprong. Zaadcellen die het X-chromosoom (meisje) doorgeven leven langer dan zaadcellen met het Y-syndroom (jongetje). Maar, Y-syndroom zaadcellen houden van een wedstrijdje en zwemmen sneller dan die met het X-chromosoom. Hierdoor winnen ze het op de korte termijn.

Tips 2 weken zwanger:

  • Shop-tip: wanneer je eisprong plaatsvindt is je lichaamstemperatuur één graad hoger dan normaal. Meten is weten, dus schaf een thermometer aan.
  • Stop met roken en drinken vanaf het moment dat je zwanger wilt worden. Dit kan schadelijk zijn voor je kindje.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading