Prenatal

27 Weken zwanger

Nog zo’n dertien weken

Je baarmoeder wordt langzaam krapper voor je kleintje. Je vraagt je misschien af: hoeveel gaat mijn baby nog groeien? En voel jij al de behoefte om álles in huis schoon te maken? Nesteldrang! Het aftellen kan beginnen…

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 34 cm
  • Gewicht: 800 gr

Je kindje is zo groot als een meloen

Jij bent sneller moe, maar overal lees je dat je moet blijven bewegen. Bewegen, rust nemen – wat is het? Niemand weet hoe jíj je voelt, dus luister goed naar je lijf. Ga iets doen als je energie hebt, maar puf uit (met je voetjes omhoog) als je moe bent. Kun je jezelf er niet van weerhouden om drie verdiepingen te stofzuigen? Dat heet nesteldrang: het nestje moet schoon voor je baby. Prima, maar zorg dat je omgeving je af en toe verplicht om te gaan zitten met een kop thee. Je tilt inmiddels een flinke baby met je mee (hallo meloentje) die de beentjes al moet intrekken om goed in je baarmoeder te passen. Ook wordt je baby steeds ronder en molliger. Jongetjes worden na zes maanden langzaam iets zwaarder dan meisjes, maar het gewicht groeit vanaf nu niet meer zo explosief als in de afgelopen paar weken.

Tips 27 weken zwanger:

  • Als je baby geboren is schrijf je ‘m direct in bij jullie zorgverzekering. En nee, zorgpolissen zijn niet het leukste leesvoer, maar het is slim om te weten wat je vergoed krijgt en wat niet.
  • Shop-tip: in plaats van flesjes uitkoken steek je die tijd straks liever in héél veel met je kleintje knuffelen, een magnetronsterilisator bespaart je een hoop gedoe!
  • Met welke kinderwagen zie jij jullie straks trots door de buurt wandelen? Bekijk ons aanbod met kinderwagens of je laat je adviseren door één van onze medewerkers in de winkel.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading