Prenatal

24 Weken zwanger

Een goede voorbereiding…

 Je bent al zes maanden zwanger; even snel je veters strikken of iets oprapen is er niet meer bij, je baarmoeder is zo groot als een voetbal. Je baby heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Benieuwd wat er allemaal veranderd is?  

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 32 cm
  • Gewicht: 560 gr

Je kindje is zo groot als een grapefruit

Je baby is in week 24 hartstikke compleet, de meeste organen zijn sterk genoeg om buiten de baarmoeder te functioneren. Alleen de longen werken nog niet optimaal. Gelukkig liggen er nog een paar maanden in het verschiet om ook deze op volle sterkte te krijgen. Je baby heeft inmiddels een gezond vetlaagje om lekker warm te blijven in de grote, koude buitenwereld. Je lichaam gaat zich ook voorbereiden op de bevalling en je krijgt soms last van een harde buik. Schrik niet, dit hoort erbij. Je traint voor de bevalling, daarom noemen we de harde buiken ook wel oefenweeën of voorweeën. Oefen vrolijk mee met je lichaam en begin aan je zwangerschapscursus. Hoe meer je voorbereid bent, hoe rustiger je wordt. Zo voorkom je een harde buik die ontstaat door stress, dat is namelijk niet zo goed voor je kindje (en ook niet voor jou).

Tips 24 weken zwanger:

  • Strakke autogordel? Doe de onderste band langs de onderkant van je buik en blijf je gordel natuurlijk vooral dragen.
  • Verdiep je in autostoeltjes: ken je de begrippen Isofix en I-size al? Lees je in en zorg dat je veilig kunt rondtoeren met je baby.
  • Een voedingskussen komt tijdens je zwangerschap al van pas als je comfortabel wilt slapen (en dat wil je): ga op je zij liggen en leg het kussen tussen je benen.

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week? Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading