Prenatal

36 Weken zwanger

Mama, ik ben af! 

De laatste fase is nu écht aangebroken. Geniet van je verlof en verwen jezelf, straks zal je aandacht (bijna) volledig naar je baby gaan. Hoe ga je om met die gigantische buik? En al die vragen die door je hoofd spoken, waar kun je terecht?

Verwachtingen deze week

  • Grootte: 45 cm
  • Gewicht: 2900 gr

Je kindje is zo groot als een flespompoen

Je baby is af, klaar, completó! Een heerlijk idee toch? De baarmoeder is inmiddels zo krap voor je baby dat ‘ie niet meer zelf kan draaien. Niet zo gek: je kleine meet inmiddels 45 centimeter en weegt 2900 gram. Zolang je baby nog in je buik zit groeit hij de komende weken vooral nog in gewicht. Jij zult merken dat de band met je verloskundige hechter wordt. Bel haar als je iets opmerkelijks ziet, dan kan ze je (meestal) geruststellen. Het zijn spannende tijden, maar bedenk: domme vragen bestaan niet. Over vragen gesproken; in deze fase is het helemaal fijn om met andere aankomende mama’s te kletsen over de aanloop naar je bevalling. Iedereen ervaart een zwangerschap anders, maar er zijn ook veel overeenkomsten.

Tips 36 weken zwanger:

  • Een simpele tip: verwen jezelf! Ga naar de kapper, neem een massage. Straks heb je daar even geen tijd meer voor.
  • Nog een tip: slaap lekker uit of doe ’s middags een extra dutje. Nu kan het nog…
  • Bestel klossen om je bed te verhogen, zodat je kraamhulp prettig kan werken.
  • Shop-tip: hoe ga je de buren vertellen dat er een nieuwe buurtbewoner geboren is? Deze raamsticker says it all!

Hoe ervaar jij deze week van je zwangerschap? Of heb je tips voor andere mama’s voor deze week?  Deel je reactie onderaan de pagina!

Loading