Prenatal

10 originele manieren om je zwangerschap bekend te maken

Zodra je een positieve zwangerschapstest in je handen hebt gehad, wil je het liefst je hele telefoonboek opbellen. Maar wat is er mooier dan een originele aankondiging? Zeker voor de opa’s en oma’s, die een grote rol zullen gaan spelen, is het leuk om er tijd en aandacht aan te besteden. Hierbij 10 leuke ideeën!

1. Message in a bottle

Geef opa en oma een ingepakte doorzichtige (lege) fles, met daarin de aankondiging van je zwangerschap. Dit kan de foto van de echo zijn, of als je deze nog niet hebt gehad, een briefje. Wanneer je het in een fles wijn doet kun je bijvoorbeeld op het briefje schrijven: ‘Helaas opa & oma, dit mag mijn mama over negen maanden pas weer!’. Geef je een babyfles, schrijf dan op het briefje: ‘Bewaren jullie deze goed voor me? Dan kom ik over negen maanden proosten!’.

2. Sokkenboeket

Geef je dierbaren een bloemetje, maar vervang (een deel van) de bloemen voor babysokjes. Het zal even duren voor ze het doorhebben, maar uiteindelijk zal het kwartje vallen!

3. Kijkdoos

Ben je creatief? Maak dan van een schoenendoos een kijkdoos. Dit kan bijvoorbeeld de indeling zijn van jullie huis, waarin je ook de babykamer laat zien. Om het nog duidelijker te maken, kun je op de grond in de babykamer je uitgerekende datum zetten. Het is wat werk, maar wel origineel!

4. De kers op de taart

Wat minder origineel, maar ook nog steeds een optie: de foto van de eerste echo op een taart laten maken. Een tekst à la ‘Hoi oma!’ kan natuurlijk ook.

5. Uit de kleren

Heb je al een kindje en wil je het hem of haar aan opa en oma laten vertellen? Een bekende manier is om een romper of T-shirt te laten bedrukken met een tekst erop. Bijvoorbeeld: Grote broer/zus vanaf…’. Om het spannend te houden kun je wachten tot het tijd is voor een schone luier. Doe ineens alsof je heel veel dingen te doen hebt en vraag aan opa en oma om je kindje te verschonen. Niet zo creatief? Onze Love Forever collectie is ook perfect om je zwangerschap bekend te maken.

6. Speciaal cadeau

Misschien is één van de opa’s of oma’s jarig rond de periode dat je hen wilt verblijden met het nieuws. Kijk eens naar een manier waarop je het nieuws kunt verwerken in het cadeau. Geef je bijvoorbeeld een camera cadeau, dan kun je hier een briefje bij doen met de tekst: ‘Ga maar snel oefenen, want over negen maanden wil je kleinkind op de foto!’. En zo kun je aan de meeste cadeaus wel een draai geven!

7. Body art

Wanneer je in de zomer de aankondiging doet, kun je denken aan body art. Laat je beschilderen door een prof of laat je man zelf iets op je buik tekenen. Bijvoorbeeld een computerbalkje met de tekst ‘Loading’ erboven en het percentage erachter van de tijd die je erop hebt zitten. Doe de aankondiging op een mooie zomerse dag wanneer je bijvoorbeeld gezamenlijk naar het strand gaat of vraag aan opa en oma of zij even naar je buik willen kijken omdat je vindt dat er iets ‘raars’ op zit.

8. Ballonnen

Een ander leuk idee is om je huis vol te hangen met blauwe en roze heliumballonnen. Het laat niet veel aan de fantasie over, grote kans dat ze meteen weten hoe laat het is! Natuurlijk kan je het ook iets minder opvallend doen en gewoon je huis versieren met geboorteversiering.

9. Verstoppen

Je kan ook je zwangerschapstest verstoppen in iets groots. Denk aan een koffertje, koekblik of een schoenendoos. Geef dit als cadeau en plak je zwangerschapstest vast op de bodem. Zeker weten dat ze verrast zijn!

10. Vakantie filmpje

Ga je nog op (zon)vakantie voor je het grote nieuws bekend maakt? Dan kun je tijdens je vakantie ook een filmpje maken om het bekend te maken. Laat door het hele filmpje op subtiele manier hints voorbij komen, zoals babyschoentjes, luiers, een rammelaar, knuffeltje, een speendoekje etc. Je kunt het filmpje afsluiten met een beschilderde buik, of je kunt gebruik maken van schaduw of zand om de boodschap over te brengen. Wanneer je terugkomt, kijkt de visite nietsvermoedend naar beelden van je vakantie en ineens komt het grote nieuws voorbij. Die zien ze vast niet aankomen!

Loading

Meer artikelen over Alles over je zwangerschap

12 handige Vaderdagcadeaus voor papa’s (to be)

Vaderdag staat voor de deur! Tijd om alle papa's én papa's to be in het zonnetje te zetten en te verwennen met leuke cadeaus...

Lees meer

Kerstdagen + zwanger = snel deze tips lezen!

Misschien waggel je al rond als de Kerstman, of misschien kun je er juist nog niks van zien. Hoe dan ook: deze feestdagen wordt...

Lees meer

5 tips bij het kopen van zwangerschapskleding

Je hebt net jullie blijde nieuws wereldkundig gemaakt en ja, om eerlijk te zijn ga je dat buikje nu ook wel steeds meer zien....

Lees meer