Prenatal

Nu al puffen: 5 verkoelende tips voor mom’s-to-be

De zon laat zich de afgelopen weken al vaak zien en het belooft komende zomer weer aardig warm te worden. Normaal duik je meteen een terras op of ga je richting strand, maar dat is in deze tijden niet meer zo vanzelfsprekend. En trouwens, (hoog)zwanger is niks meer normaal. Je lijf reageert anders op de hitte, dus verkoeling is meer dan welkom. Wij hebben gelukkig warm-weer-tips!

1. Eerste Hulp bij opgezwollen enkels

Passen jouw voeten opeens alleen nog maar in extra grote slippers? En ben je al een tijdje de overgang van je enkel naar kuit uit het zicht verloren? No worries: vocht vasthouden tijdens je zwangerschap is heel normaal (en gaat weer weg!). Alleen kan dit nog wel een tikje erger worden als het buiten warm is. Wat te doen?

• Drink (nog) meer dan normaal en dan vooral thee en water. Door lekker vaak te plassen voer je overtollig vocht af.

• Eet niet te zout, zo houd je minder vocht vast.

• Maak een wandeling: zo stimuleer je de bloedsomloop en dus de vochtafdrijving.

• Laat je partner je benen masseren: ga van voet en enkel richting kuit en masseer zo het vocht naar boven.

2. Houd het hoofd koel

Ga je richting park of strand? Neem een hoedje en parasol mee, zodat je altijd schaduw hebt. Als je zit te puffen in de tuin kan het helpen om je voeten in een teiltje koud water te zetten en af en toe je polsen en gezicht nat te maken. Zo raken jij, en natuurlijk je kleine, niet overhit. (Bonustip: koop alvast een kinderbadje en ga daar lekker in zitten).

3. Siësta? Si!

Al met verlof? Weekend? Las een siësta-uurtje in na de lunch. Even de ogen dicht op een koele plek in huis – dat hebben onze zuiderburen helemaal niet gek bedacht. Warm weer is al vermoeiend, laat staan als je zwanger bent. Daarnaast slaap je waarschijnlijk nog slechter ’s nachts, dus kun je een uurtje overdag goed gebruiken. Of je nou slaapt of niet: een beetje rust helpt ook.

4. Zweet je peentjes?

Fijn zo’n grote buik: alles plakt en je zweet je een ongeluk. Laat daarom de zwangerschapsjeans met buikband even in de kast. Kies liever voor een luchtige jurk en kledingstukken die ademen, gemaakt van katoen en linnen.

5. Bruin zonder vlekken

Wil jij wel graag een lekker kleurtje, maar geen zwangerschapsmasker? Doordat je tijdens je zwangerschap meer pigment in je huid hebt, kun je sneller vlekken krijgen in je gezicht. Smeer dus ’s morgens met dagcrème waar al een UV-factor in zit en probeer overdag regelmatig bij te smeren. Eenmaal in de zon kun je het beste elke twee uur bijsmeren.

Heb jij nog tips voor zwanger zijn met warm weer?

Loading

Meer artikelen over Zwanger

Weeën alarm! Wat neem je mee in je vluchtkoffer?

Al weken kijk je uit naar de ontmoeting met je kleintje en nu is het zover. De weeën zijn begonnen! Als je ervoor hebt...

Lees meer

5x tips om alle mama’s (to be) in het zonnetje te zetten

Alle partners opgelet: op zondag 10 mei is het weer Moederdag. Dé dag waarop alle mama's extra in het zonnetje gezet mogen worden. Wij...

Lees meer

5 tips bij het kopen van zwangerschapskleding

Je hebt net jullie blijde nieuws wereldkundig gemaakt en ja, om eerlijk te zijn ga je dat buikje nu ook wel steeds meer zien....

Lees meer