Prenatal

Nu al puffen: 5 verkoelende tips voor mom’s-to-be

De zon laat zich de afgelopen weken al vaak zien en het belooft komende zomer weer aardig warm te worden. Normaal duik je meteen een terras op of ga je richting strand, maar dat is in deze tijden niet meer zo vanzelfsprekend. En trouwens, (hoog)zwanger is niks meer normaal. Je lijf reageert anders op de hitte, dus verkoeling is meer dan welkom. Wij hebben gelukkig warm-weer-tips!

1. Eerste Hulp bij opgezwollen enkels

Passen jouw voeten opeens alleen nog maar in extra grote slippers? En ben je al een tijdje de overgang van je enkel naar kuit uit het zicht verloren? No worries: vocht vasthouden tijdens je zwangerschap is heel normaal (en gaat weer weg!). Alleen kan dit nog wel een tikje erger worden als het buiten warm is. Wat te doen?

• Drink (nog) meer dan normaal en dan vooral thee en water. Door lekker vaak te plassen voer je overtollig vocht af.

• Eet niet te zout, zo houd je minder vocht vast.

• Maak een wandeling: zo stimuleer je de bloedsomloop en dus de vochtafdrijving.

• Laat je partner je benen masseren: ga van voet en enkel richting kuit en masseer zo het vocht naar boven.

2. Houd het hoofd koel

Ga je richting park of strand? Neem een hoedje en parasol mee, zodat je altijd schaduw hebt. Als je zit te puffen in de tuin kan het helpen om je voeten in een teiltje koud water te zetten en af en toe je polsen en gezicht nat te maken. Zo raken jij, en natuurlijk je kleine, niet overhit. (Bonustip: koop alvast een kinderbadje en ga daar lekker in zitten).

3. Siësta? Si!

Al met verlof? Weekend? Las een siësta-uurtje in na de lunch. Even de ogen dicht op een koele plek in huis – dat hebben onze zuiderburen helemaal niet gek bedacht. Warm weer is al vermoeiend, laat staan als je zwanger bent. Daarnaast slaap je waarschijnlijk nog slechter ’s nachts, dus kun je een uurtje overdag goed gebruiken. Of je nou slaapt of niet: een beetje rust helpt ook.

4. Zweet je peentjes?

Fijn zo’n grote buik: alles plakt en je zweet je een ongeluk. Laat daarom de zwangerschapsjeans met buikband even in de kast. Kies liever voor een luchtige jurk en kledingstukken die ademen, gemaakt van katoen en linnen.

5. Bruin zonder vlekken

Wil jij wel graag een lekker kleurtje, maar geen zwangerschapsmasker? Doordat je tijdens je zwangerschap meer pigment in je huid hebt, kun je sneller vlekken krijgen in je gezicht. Smeer dus ’s morgens met dagcrème waar al een UV-factor in zit en probeer overdag regelmatig bij te smeren. Eenmaal in de zon kun je het beste elke twee uur bijsmeren.

Heb jij nog tips voor zwanger zijn met warm weer?

Loading

Meer artikelen over Zwanger

5 tips bij het kopen van zwangerschapskleding

Je hebt net jullie blijde nieuws wereldkundig gemaakt en ja, om eerlijk te zijn ga je dat buikje nu ook wel steeds meer zien....

Lees meer

De populairste babynamen van dit moment: welke kies jij?

Toegegeven: een naam kiezen voor je toekomstige kleintje is één van de leukste dingen om mee bezig te zijn tijdens je zwangerschap, maar kan...

Lees meer

Opwekken van je bevalling? Alle fabels op een rij

Eindelijk is het dan bijna zover, hét moment waar je negen maanden naartoe hebt geleefd: de uitgerekende datum. Of misschien ben je er zelfs...

Lees meer