Prenatal

Kerstdagen + zwanger = snel deze tips lezen!

Misschien waggel je al rond als de Kerstman, of misschien kun je er juist nog niks van zien. Hoe dan ook: deze feestdagen wordt alles anders, want jij bent zwanger! Hoe kom je ze door met een dikke buik? Of hoe houd je juist een prille zwangerschap geheim? Met deze tips kom jij de feestdagen door!

Kerstdagen + zwanger = snel deze tips lezen!

Ai, een lastige zo rond de feestdagen. Hoe verberg je een beginnende zwangerschap? En vooral als je normaal bekend staat als iemand die niet vies is van een glaasje bubbels, wijn, of stukje héle authentieke Franse kaas? We kunnen alvast verklappen dat het geen gemakkelijke opgaaf wordt, maar hierbij toch een aantal tips.

Tip 1: pak het glas gewoon aan

Echt, alle spionnen, geheimagenten en topcriminelen weten dit: doe zo normaal mogelijk en niemand verdenkt je ergens van. Tijdens een etentje is deze tip niet vol te houden, maar op elke kerstborrel kan het wel. Pak het glas wijn aan, praat vrolijk door en niemand zal doorhebben dat je er geen bal van drinkt. Mensen zijn toch vooral bezig met hun eigen glas, heus.

Tip 2: kies een partner in crime

Zorg dat één persoon wel van je zwangerschap afweet. Dit helpt vooral goed bij etentjes met vrienden of een feestje met collega’s. Deze persoon kan snel jouw wijn achterover slaan, in ruil voor een ritje naar huis met jou als Bob. Mocht iemand nét heel bijdehand vragen waarom je glas nog zo vol is, kan jouw partner in crime snel een ander gespreksonderwerp in de groep gooien. (“Goh, wist je dat 2019 het jaar van de Haan was in de Chinese astrologie?”)

Strategie 3: je bent zó brak

Deze werkt uitstekend als je bij de familie op kerstdiner gaat en je kunt de strategie gerust twee kerstdagen inzetten. Hoe werkt het? Simpel: je drinkt niet mee op Eerste Kerstdag omdat je veels te brak van het feestje met vrienden de nacht ervoor. Och, och, je kunt echt even geen alcohol meer zien. Vooral je moeder zal deze geheelonthouding alleen maar aanmoedigen en aansnellen met kopjes thee en water. Bij de schoonfamilie op Tweede Kerstdag heb je stampende koppijn van alle wijn van het kerstdiner bij jouw ouders (“Mijn vader bleef maar bijschenken!”). Tip: gedraag je ook enigszins brak en kom niet te energiek over. Bonustip: laat je concealer voor wat het is ’s morgens en ga voor die ietwat grauwe look. (Nee, niet leuk voor de kersfoto’s maar hé, je moet er wat voor over hebben.)Verbergen heeft geen zin: jij bent zwanger en waggelt rond als de Kerstman. Hoe kom je dan de feestdagen door? Nog drie tips!

Tip 1: een extra shirt

Neem een extra shirt of blouse mee als je op kerstbezoek gaat. Zo’n uitstekende buik vráágt om een kloddertje kip-kerriesalade en zo’n vlek krijg je er niet uit. Daarbij ben je ook gewoon wat klunziger dan normaal. Zullen de hormonen wel zijn.

Tip 2: comfortabele schoenen en kleding

Het beste excuus om je dit jaar eens niet in een last-minute gekocht paillettenpakje te wurmen: je zwangerschap. Doe lekker een groot vest en sneakers aan. Misschien kies je voor een glittertje in je haar, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Tip 3: Tweede Kerstdag bestaat niet

Althans, niet als dag waarop je opnieuw bij familie opdraaft. Ga op kerstavond naar de ene kant van de familie, en op Eerste Kerstdag naar de andere kant. Waarom? Omdat je dan op Tweede Kerstdag met de beentjes omhoog, en wat kerstmaalkliekjes, naar The Holiday mag kijken. Je kleine zal je dankbaar zijn. (En je partner ook.)

Allerlaatste tip: geniet van de allereerste feestdagen met een kleintje in je buik – ze zijn onvergetelijk!

Loading

Meer artikelen over Alles over je zwangerschap

5 tips bij het kopen van zwangerschapskleding

Je hebt net jullie blijde nieuws wereldkundig gemaakt en ja, om eerlijk te zijn ga je dat buikje nu ook wel steeds meer zien....

Lees meer

In zes stappen naar een opgeruimde babykamer

Er zijn gebeurtenissen in je leven waardoor alles verandert. Een kleine op komst is daar een mooi voorbeeld van. In deze nieuwe fase in...

Lees meer

Digitale babyshower organiseren? Zo doe je dat!

Helaas zitten we nog steeds middenin een lockdown en moeten we met z'n allen zoveel mogelijk thuisblijven. Coronavirus of niet, die babyshower voor jouw...

Lees meer