Prenatal

Zes musthaves voor een onbezorgde borstvoeding

Door borstvoeding te geven, geef je je baby de beste start. Moedermelk bevordert de groei, ontwikkeling en gezondheid van je kleintje, niet alleen nu maar ook op latere leeftijd. Het geven van borstvoeding heeft veel voordelen voor je baby én voor jou, maar dat betekent niet dat het allemaal vanzelf gaat of dat je af en toe niet een beetje hulp kunt gebruiken. Deze zes musthaves van Medela maken het geven van borstvoeding een stuk makkelijker!

1: Moedermelkzakjes

Of je nu een avondje wat leuks gaat doen of weer aan het werk gaat; je kan niet altijd in de buurt van je baby zijn om borstvoeding te geven. Kolven is dan een goede oplossing, zodat je kindje toch moedermelk kan blijven drinken. De afgekolfde melk kun je makkelijk bewaren in de moedermelkbewaarzakjes van Medela. De zakjes zijn veilig en hygiënisch dankzij een dubbele lekvrije sluiting en besparen veel ruimte in je vriezer. Ook zijn de zakjes makkelijk mee te nemen en op te warmen als je op pad gaat.

2: Disposable zoogkompressen

Bang voor vlekken in je kleding? Dan zijn de disposable zoogkompressen een ideale uitkomst! De kompressen zijn absorberend en houden je zorgeloos droog. Ook niet onbelangrijk; het zachte materiaal voelt comfortabel aan en de plakstrips voorkomen dat de kompressen verschuiven in je beha.

3: PureLan 100

Wanneer je borstvoeding geeft, kunnen je tepels erg gevoelig zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben en kan soms leiden tot pijnlijke tepels of tepelkloven. Met de zalf PureLan 100 krijgen je tepels de beste verzorging tijdens de borstvoeding. De zalf is gemaakt van honderd procent natuurlijke lanoline en biedt extra verzorging als je droge of gevoelige tepels hebt. Extra handig: de zalf hoeft niet verwijderd te worden voor de borstvoeding en is ook goed te gebruiken voor droge billetjes of andere schrale plekjes bij je baby.

4: QuickClean Magnetronzakken

Met de QuickClean magnetronzakken steriliseer je in drie minuten jouw moedermelkflesjes en andere kolfaccessoires. De zakken zijn makkelijk mee te nemen en zijn per stuk twintig keer te gebruiken. Goed om te weten is dat de zakken te gebruiken zijn met iedere gangbare magnetron.

5: Tepelhoedjes

De vorm en grootte van tepels kunnen bij elke vrouw weer anders zijn. Heb je last van vlakke of ingetrokken tepels? Met een tepelhoedje kun je toch gewoon borstvoeding geven. De tepelhoedjes zorgen voor een stevige houvast voor jouw kindje en zijn een fijn hulpmiddel. Het speciale ontwerp van Medela met een opening aan de bovenkant zorgt voor een optimaal huidcontact.

6: Starterset

Wil je alle bovenstaande musthaves eerst een keer proberen? Dan is de Medela starterset misschien wel wat voor jou! Deze complete set bevat de belangrijkste essentials voor het geven van borstvoeding.

Loading

Meer artikelen over Featured

De 5 leukste mijlpalen van het eerste jaar

Na de geboorte van je baby is de grootste mijlpaal meteen binnen: je bent moeder! Opeens ben je verantwoordelijk voor dit kleine wezentje. Maar...

Lees meer

Aan alle mama’s: voel je niet schuldig over deze 5 moedergevoelens

Met de geboorte van je kindje komen er allerlei nieuwe gevoelens vrij. Liefde, verantwoordelijkheid, trots, maar ook eentje die - helaas - regelmatig zijn...

Lees meer

Heb jij al last van nesteldrang gehad? Ik wel!

Voorbij de 30 weken! En ineens een berg minder energie, alsof je een magische grens bent gepasseerd zodra je het laatste deel van de...

Lees meer