Prenatal

Heb jij al last van nesteldrang gehad? Ik wel!

Voorbij de 30 weken! En ineens een berg minder energie, alsof je een magische grens bent gepasseerd zodra je het laatste deel van de zwangerschap ingaat. Ineens moet ik (als ik op de grond zit) nadenken hoe ik overeind ga komen en als er in de keuken een lepel op de grond valt, baal ik. Want bukken en dingen oprapen gaat niet meer zo soepel. Yes, alles gaat een tandje slomer en langzamer deze dagen. Nog twee maanden te gaan tot due date! Anderhalve kilo!

Nesteldrang

Ondertussen laat mijn baby zich de hele dag horen, hij trappelt er flink op los nu hij nog een beetje ruimte heeft. Ik kijk elke week in de app van Prénatal om te checken hoeveel de baby gegroeid is en hij is nu al 39 centimeter en 1,5 kilo! Wow! Samen met een paar andere zwangere vrouwen ga ik sinds vorige week baantjes zwemmen op de donderdagavond en dat voelt goed. Nog een beetje soepel en fit die laatste maanden door.

De grote oversteek

Nesteldrang heb ik al weken last van. Ik word zeer gelukkig van de was bijhouden (mijn zoontjes rompers liggen al na een dag weer fris en opgevouwen in de kast…what’s up!) en plannen maken om ons huis kidsproof voor een peuter én een baby te maken. Boven gaat mijn zoontje naar een grote ‘jongenskamer’ en zijn kamertje, daar gaat in november de baby slapen. Al tijden ben ik bezig met deze grote oversteek, echt het zijn de hormonen… inmiddels is het zo goed als klaar.

Deze tips hebben mij geholpen om klusperiode goed door te komen:

  • Maak een moodboard op papier of Pinterest. Waarin vind jij inspiratie, wat vind je mooi? Het helpt je overzicht te houden in je met hormonen-doorspekte-hersens.
  • Neem de tijd. Ga het niet in één weekend doen, helemaal niet als je zoals wij 2 kamers ‘moet’ doen. Houd het leuk voor jezelf en je partner!
  • Besteed je kids uit. Heb je al kinderen rondlopen thuis, geef ze een dagje of weekend aan een lieve oom/tante of aan opa en oma. Zo kunnen jullie veel effectiever werken.
  • Houd je ogen op het doel, maar overdrijf niet. Ook als dat ene muurtje niet twee keer is geverfd, de gordijnen iets te lang blijken of jullie te weinig tijd hebben om ook nog de kozijnen te verven: het is niet het allerbelangrijkste. Dat is dat je baby in een huis vol liefde geboren wordt! (PS: ik stond met 41 weken nog de WC te witten… dus neem het van mij aan ;))

Wat is jouw tip voor die laatste weken met nesteldrang? 🙂 Laat het weten in een reactie!

Loading

Meer artikelen over Zwanger

Negenmaandenbeurs: kom je ook naar hét baby-event van het jaar?

Van woensdag 15 t/m zaterdag 18 februari kun je op de Negenmaandenbeurs weer volop genieten, inspiratie opdoen, de nieuwste producten uitproberen en je laten...

Lees meer

12 handige Vaderdagcadeaus voor papa’s (to be)

Vaderdag staat voor de deur! Tijd om alle papa's én papa's to be in het zonnetje te zetten en te verwennen met leuke cadeaus...

Lees meer

Kerstdagen + zwanger = snel deze tips lezen!

Misschien waggel je al rond als de Kerstman, of misschien kun je er juist nog niks van zien. Hoe dan ook: deze feestdagen wordt...

Lees meer