Prenatal

Papa zoekt ’t uit – Welk item moet je sowieso in huis hebben na de geboorte?

Je schreeuwt het misschien nog net niet van de daken, maar jij wordt papa! Een spannende tijd waarin veel dingen veranderen en geregeld moeten worden. Want welk item moet je bijvoorbeeld écht in huis hebben na de geboorte? Onze papa reporter Bjorn gaat op pad en zoekt het voor je uit! 

Papa zoekt 't uit - Welk item moet je sowieso in huis hebben na de geboorte?

Niet te missen

Een hele grote voorraad rompers

Help! Zoveel keus…

Wij begrijpen maar al te goed dat je met al die keuzes en alle producten die verkrijgbaar zijn soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want wat is nu écht handig om straks in huis te hebben? Om je nog wat verder op weg te helpen lichten we hier een paar van die items voor je uit. Natuurlijk is dit lang niet alles wat je nodig hebt. Wist je dat we een superhandige baby uitzetlijst hebben samengesteld? Zo kun je precies zien én afvinken wat je nodig hebt voor en na de zwangerschap en heb je straks alles compleet!

Hydrofiel

Vroeger noemden ze deze wonderdoek hydrofiele luier, maar tegenwoordig gebruik je hem hier allang niet meer alleen voor! Om je kindje mee af te drogen na een badje of douche, als spuugdoek of extra laag over het aankleedkussen zodat je die niet meteen hoeft te wassen bij kleine ongelukjes: de hydrofiel is een niet te missen item als de kleine spruit er eenmaal is. Handig om er extra veel van in te slaan zodat je er altijd genoeg in huis hebt!

Wist je dat je deze multifunctionele doek ook kunt gebruiken als je met je kindje gaat douchen? Zo voorkom je dat dat glibberige lijfje wegglijdt en heb je extra veel grip op je kleine tijdens de douchepartij. Ook is de hydrofiel fijn om je kleintje de eerste weken warm te houden als hij of zij bij je ligt. Hiervoor is een XXL hydrofiel de beste optie. Hoe je je kleine hier het beste in kunt leggen? In dit handige schema zie je stap voor stap hoe je dit op een veilige manier kunt doen. Meer weten over deze alleskunner? Lees dan hier verder.

1. Leg de hydrofiel in ruitvorm op een vlak onderwerp. 2. Vouw de bovenste punt omlaag. 3. Leg je baby op de hydrofiel met het hoofdje vlak boven de vouw. Houd de armpjes van je baby tegen de zij. 4. Vouw één kant over je baby heen en stop die stevig onder de billetjes. 5 en 6. Vouw de andere kant over je baby heen en stop die ook onder de billetjes.

Overslagrompers

Alles is zo teer en zo klein… best spannend dus om je kindje in het begin aan- en uit te kleden. Een overslagromper is hierbij een handige uitkomst. In dit soort rompers zitten namelijk aan de onder- en zijkant drukknoopjes om het rompertje te sluiten. Je kleine kan zo lekker blijven liggen op het verschoningskussen omdat je het rompertje makkelijk om het lijfje heen wikkelt. Voor de allerkleinste baby’tjes erg fijn, want nu is het niet nodig de romper over het hoofdje heen te trekken. Voor liefhebbers van het makkelijk aan- en uitkleden van je kleintje ook een echte musthave dus!

Normale kruik vs. elektrische kruik

Omdat baby’s hun eigen lichaamstemperatuur nog niet kunnen regelen is het, zeker in de winter, belangrijk dat je een kruik in huis hebt. Op deze manier kun je het bedje van je kleintje voorverwarmen. Maar hoe gebruik je zo’n kruik nou veilig? Sowieso is het van belang om om elke kruik een kruikenzak te gebruiken.  Als het bedje goed op temperatuur is haal je de kruik weer uit het bed en leg je je kindje in het voorverwarmde bedje (zonder kruik dus). Als je de kruik toch wil gebruiken als je baby in bed ligt is het verstandig om dit eerst te overleggen met een arts, kraamverzorgende of verloskundige. Als de deskundige het wenselijk vindt om de kruik in het bed te leggen bij de baby, leg de kruik dan op de deken op een handbreedte afstand van je kleintje. De kruik mag namelijk niet te dicht bij je baby liggen, vanwege verbrandingsgevaar van de tere huid. Tip: Ja, ja, daar is hij weer: de hydrofiel. Wikkel de kruik (met kruikenzak) in een hydrofiel en maak deze aan de zijkant van de kruik vast met een dubbele knoop. Leg de kruik met de knoop naar de baby toe. De knoop zorgt ervoor dat de kruik op afstand blijft en niet naar de baby toe kan rollen.

Elektrische kruik

Snel opgeladen, geen gedoe met water vullen en direct een fijne temperatuur: een elektrische kruik mag zeker niet in dit rijtje van musthaves ontbreken. En extra veilig: doordat de kruik elektrisch is kan hij geen warm water lekken op je kleintje, safety first!

Loading

Meer artikelen over Voor de - toekomstige en kersverse – partner

5x: de grappigste, irritantste en meest verfrissende verschillen tussen vaders en moeders

Tijdens het kindvrije bestaan was het nog niet zó merkbaar dat jullie van twee verschillende planeten komen, maar met kind is dat een ander...

Lees meer

7 dingen die een nieuwe vader denkt

Het is geen geheim dat sommige nieuwe vaders (of: het merendeel) een béétje in hun rol moeten groeien. Onderling delen verse papa’s misschien minder...

Lees meer

5 dingen die je als partner moet weten over de bevalling

In de aanloop naar de bevalling komt er veel informatie op je af, maar die richt zich vooral op de draagster van het kind. Daarom...

Lees meer