Prenatal

Voor het eerst uit zonder baby? Volg dit stappenplan.. en GO!

Het moet er een keertje van komen. De eerste nacht van huis, zonder je baby. Pittig, ja, tuurlijk, maar ook zó nodig, want mag je eens een keertje relaxen? Ja, dat mag! Laat je niet weerhouden door je angsten. Volg dit stappenplan van Me-to-We.

Voor het eerst uit zonder baby? Volg dit stappenplan.. en GO!

Stap 1. Voel je niet schuldig dat je er even uit wil

Elke jonge moeder zit er na een paar maanden doorheen en hoe heerlijk is het dan dat je je kleine een nachtje bij een oppas kunt brengen en in een hotelbed kunt gaan liggen. Van tien tot tien. TWAALF UUR LANG. Imagine! Met ontbijt op bed.

Stap 2. Regel een oppas die je blind vertrouwt

Zorg dat je moeder komt, of de moeder van je man of je beste vriendin. Iemand die handig is met kinderen en niet bij iedere scheet zal bellen, maar wel zegt dat ze meteen belt als er ook maar iets aan de hand is.

Stap 3. Maak een fijne lijst met de routines van je baby

Zijn of haar slaapjes, de positie waarin je mini boert, hoe hij of zij ’s nachts slaapt, welk knuffeltje je kleine moet hebben… schrijf alles op. Ook voor je eigen gemoedsrust, zodat je niet de hele tijd de neiging hebt om te bellen om uit te leggen dat je baby wel banaan mag, maar geen kiwi, omdat ‘ie daar allergisch voor kan zijn.

Stap 4. Laat een telefoonlijst achter

Ook dit is voor je eigen gemoedsrust. Maak een lijstje met jouw nummer, het nummer van degene met wie je gaat, het nummer van het hotel en zet ook meteen het nummer van je huisarts erop. Gewoon. Voor de zekerheid.

Stap 5. Ga niet te ver weg

Voor een eerste nachtje is het misschien niet handig om naar Parijs te gaan. Kies gewoon een stad in de buurt zodat je binnen een uurtje thuis kunt zijn, mocht de vlam in de pan slaan. Dat gebeurt niet, maar het voelt fijner als je die zekerheid hebt.

Stap 6. Treuzel niet te lang met afscheid nemen

Ja ja, je gaat je baby verschrikkelijk missen, maar het is ook maar één nachtje…. en het gaat allemaal helemaal goedkomen, dus ga nu, snel. Ga maar. Kusjes, liefie, mama gaat nu! Joehoeeee! Freedom!!!

Stap 7. Bel je oppas één keer (en niet vijf keer)

Natuurlijk mag je even checken of het allemaal loopt, maar bel niet om de twee uur en vraag ook niet aan de oppas of ze van alle leuke dingen foto’s maakt en die naar je whatsappt. Ruk je los! Weet je nog hoe je was voor de baby? Ontdek dat weer eens!

Me-to-We is een online magazine over het ouderschap, maar dan over hoe het écht is. Met gegarandeerd rommelige huizen, boze peuters, kinderen die niets lusten en ouders die alles kunnen op heel weinig slaap! Alles wat ook jij dagelijks (hebt) mee(ge)maakt, lees je op Me-to-We.

Meer artikelen over Relatie en leven

Deel jouw geluk met Moeders voor Moeders

Wist je dat in Nederland maar liefst één op de zes stellen te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen? Samen met Moeders voor Moeders kun jij...

Lees meer

Voor het eerst alleen met je baby? Voel je niet schuldig over deze 5 dingen

Je bent voor het eerst alleen met je baby na de kraamweek. De kans bestaat dat je ’s avonds huilend op de bank zit...

Lees meer

5x tips om alle mama’s (to be) in het zonnetje te zetten

Alle partners opgelet: op zondag 10 mei is het weer Moederdag. Dé dag waarop alle mama's extra in het zonnetje gezet mogen worden. Wij...

Lees meer