Prenatal

Deel jouw geluk met Moeders voor Moeders

Wist je dat in Nederland maar liefst één op de zes stellen te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen? Waarschijnlijk ken je hier in je omgeving ook voorbeelden van en weet je dan ook dat dit veel verdriet met zich meebrengt. Samen met Moeders voor Moeders kun jij deze stellen een handje helpen. Als je nog geen 12 weken zwanger bent bevat jouw urine namelijk het hCG-hormoon. Van dit hormoon worden geneesmiddelen gemaakt die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Moeders voor Moeders zamelt deze urine in. Lees hieronder hoe andere mama’s to-be hun geluk hebben gedeeld!

Moeders voor moeders

Debby

Bij mijn eerste zwangerschap heb ik vol trots meegedaan met Moeders voor Moeders en riep daarna: nooit weer, elke keer die verplichting… Maar bij nummer twee heb ik toch weer netjes deelgenomen, want het is toch voor een goed doel. We besloten dat dit de laatste keer zou zijn tot ik onverwachts voor de derde keer zwanger werd. Zonder enige twijfel heb ik mezelf weer aangemeld en nu zit ik in mijn laatste week van nummer vier! Ik vind het best een gedoe en moet mezelf soms ook echt even moed inspreken, maar waar gaat het over. Die paar weken zijn zo voorbij. Daarom zamel ik gewoon voor de vierde keer in. Een vijfde kind zal er niet komen, maar alles is met liefde opgevangen om andere vrouwen te kunnen helpen. Ik hoop dat ik veel vrouwen heb kunnen helpen in al die jaren. Dames, succes!

Jessica

”Ik ben met zes weken begonnen aan Moeders voor Moeders, en heb tot en met de zestien weken meegedaan. In het begin dacht ik: pff, hoe lang nog?, maar als je dan gaat nadenken waarom je meedoet zet je gewoon door. Ik ben namelijk zelf zwanger geworden via IUI. Dankzij de dames die vóór mij hebben meegedaan heb ik nu een kleintje in mijn buik. Tijdens mijn deelname heb ik zoveel mogelijk opgevangen, maar vooral de ochtend- en avondurine. Alle beetjes helpen. Ik vertel tegen iedereen die zwanger is dat ze mee kunnen doen met Moeders voor Moeders zodat er meer vrouwen geholpen kunnen worden en hun wens mogen vervullen. Ik wens iedereen die mee gaat doen heel veel succes en namens mij bedankt!”

Hoe het werkt

Je kunt je aanmelden voor deelname vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon! We kunnen ons voorstellen dat het een beetje ingewikkeld klinkt, maar dat is het gelukkig niet. Zodra je je hebt aangemeld bij Moeders voor Moeders komt er daarom een informatrice bij je langs. Zij vertelt je alles over dit initiatief en hoe jij hieraan kunt bijdragen. Als dank voor jouw deelname ontvang je een heerlijk zachte wikkeldeken voor je toekomstige kindje, een leuk magazine en een kortingsflyer voor zwangerschapskleding van Prénatal. Dus ben jij nog geen 12 weken zwanger? Deel dan ook jouw geluk en meld je hier eenvoudig aan!

Meer artikelen over Relatie en leven

5x tips om alle mama’s (to be) in het zonnetje te zetten

Alle partners opgelet: op zondag 10 mei is het weer Moederdag. Dé dag waarop alle mama's extra in het zonnetje gezet mogen worden. Wij...

Lees meer

Hoezo, je relatie verandert na een baby? Alleen maar op deze 6 manieren…

Nooit meer seks, kibbelen over wie de luier verschoont – je had vast al wel wat doemscenario’s gehoord voordat jullie wonder was geboren. Toch...

Lees meer

Voor het eerst alleen met je baby? Voel je niet schuldig over deze 5 dingen

Je bent voor het eerst alleen met je baby na de kraamweek. De kans bestaat dat je ’s avonds huilend op de bank zit...

Lees meer