Prenatal

Deel jouw geluk met Moeders voor Moeders

Wist je dat in Nederland maar liefst één op de zes stellen te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen? Waarschijnlijk ken je hier in je omgeving ook voorbeelden van en weet je dat dit vaak veel verdriet met zich meebrengt. Samen met Moeders voor Moeders kun jij deze stellen een handje helpen.

Moeders voor moeders

Al 90 jaar zamelt Moeders voor Moeders urine in van pril zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon gewonnen. Van dit hormoon worden geneesmiddelen gemaakt die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Bijzonder, vind je niet? Lees hieronder hoe andere mama’s to-be hun geluk hebben gedeeld.

Loes

”Ik kende Moeders voor Moeders in eerste instantie via een vriendin, zij was zes jaar eerder zwanger en deed toen mee. Op een dag was ik bij haar op bezoek en toen ze naar het toilet ging met een kannetje vroeg ik me af wat ze ging doen. Ze vertelde toen over Moeders voor Moeders en ik vond het meteen een onwijs mooi initiatief. Ik wist gelijk: mocht ik ooit zwanger worden dan wil ik zeker meedoen. Toen ik zes jaar later zwanger was en bij de verloskundige kwam, vroeg ze of ik ervoor open stond om mee te doen met Moeders voor Moeders en zij contact met mij mochten opnemen. Daar stond ik zeker voor open!

Het contact met Moeders voor Moeders verliep heel fijn. Ik begon toen ik ongeveer 8 weken zwanger was. Moeders voor Moeders gaf  aan dat het mogelijk was om gebruik te maken van een discretietas en dat de flessen op een ‘verborgen’ plek neergezet konden worden. Ik vind het belangrijk en mooi dat je andere vrouwen kunt helpen om ook zwanger te worden. Het is niet veel werk en maar voor een korte periode. Omdat het in het begin van de zwangerschap is, heb je nog niet zo’n dikke buik dus is het ook allemaal goed te doen. Ik zou geen reden weten waarom je niet mee zou doen!”

Jessica

”Ik ben met 6 weken begonnen aan Moeders voor Moeders, en heb tot en met de zestien weken meegedaan. In het begin dacht ik: pff, hoe lang nog?, maar als je dan gaat nadenken waarom je meedoet zet je gewoon door. Ik ben namelijk zelf zwanger geworden via IUI. Dankzij de dames die vóór mij hebben meegedaan heb ik nu een kleintje in mijn buik. Tijdens mijn deelname heb ik zoveel mogelijk opgevangen, maar vooral de ochtend- en avondurine. Alle beetjes helpen. Ik vertel tegen iedereen die zwanger is dat ze mee kunnen doen met Moeders voor Moeders zodat er meer vrouwen geholpen kunnen worden en hun wens mogen vervullen. Ik wens iedereen die mee gaat doen heel veel succes en namens mij bedankt!”

Hoe het werkt

Je kunt je aanmelden voor deelname vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon! We kunnen ons voorstellen dat dit een beetje ingewikkeld klinkt, maar dat is het gelukkig niet. Zodra je je hebt aangemeld neemt een informatrice van Moeders voor Moeders contact met je op. Zij vertelt je alles over dit initiatief en hoe jij hieraan kunt bijdragen. Als dank voor jouw deelname ontvang je een heerlijk zachte wikkeldeken voor je toekomstige kindje, een leuk magazine en een kortingsflyer voor zwangerschapskleding van Prénatal. Dus ben jij nog geen 12 weken zwanger? Deel dan ook jouw geluk en meld je hier eenvoudig aan!

Moeders voor moeders

Meer artikelen over Relatie en leven

Deel jouw geluk met Moeders voor Moeders

Wist je dat in Nederland maar liefst één op de zes stellen te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen? Samen met Moeders voor Moeders kun jij...

Lees meer

Voor het eerst alleen met je baby? Voel je niet schuldig over deze 5 dingen

Je bent voor het eerst alleen met je baby na de kraamweek. De kans bestaat dat je ’s avonds huilend op de bank zit...

Lees meer

5x tips om alle mama’s (to be) in het zonnetje te zetten

Alle partners opgelet: op zondag 10 mei is het weer Moederdag. Dé dag waarop alle mama's extra in het zonnetje gezet mogen worden. Wij...

Lees meer