Prenatal

5x tips om alle mama’s (to be) in het zonnetje te zetten

Alle partners opgelet: op zondag 9 mei is het weer Moederdag. Dé dag waarop alle mama’s extra in het zonnetje gezet mogen worden. Wij helpen je graag met wat inspiratie voor een onvergetelijke Moederdag! 

1. Uitslapen. Maar dan écht.

Uitslapen tot een uurtje of tien: hier ga jij je vrouw of vriendin waarschijnlijk héél erg blij mee maken. Of haar dat ook daadwerkelijk gaat lukken is nog maar de vraag (die moedervoelsprieten vertellen haar maar al te graag dat de koter(s) beneden de boel afbreken en ze eigenlijk toch wel graag naar beneden zou gaan om de boel te sussen). Maar hé, het idee dat ze er niet voor dag en dauw uit hoeft is toch een keertje fijn!

2. Een ontbijt op bed met een schone keuken als toetje

Een ontbijtje op bed doet het altijd goed! Geserveerd door trots kroost bedekt onder plakkerige jamvlekken en daarachteraan een minstens zo trotse partner, want oh, oh wat heeft hij of zij je verwend! Extra bonuspunten scoren?  De keuken opruimen is óók onderdeel van het Moederdagontbijt. (En misschien nog wel een groter cadeau.)

3. Een toepasselijk cadeau

Op haar ideale Moederdag wordt je partner dus gewekt met een heerlijk ontbijtje bestaande uit een hete cappuccino, een vers croissantje (dat om mysterieuze redenen níet kruimelt in bed), een jus d’orange, een eitje precies gekookt zoals zij dat wil én een lachende partner en baby/peuter/kinderen die niet zeuren om tekenfilms of vragen wanneer het Kinderdag is (jullie: “Het is elke dag Kinderdag!”). Tot zover dus het ontbijt. Vervolgens is het natuurlijk tijd voor een leuk cadeau! Shop hieronder de leukste items en zet mama in het zonnetje. Waarschijnlijk straalt ze hierna van oor tot oor, en daarna spreek jij de magische woorden: “Ik heb het bad laten vollopen. Ga jij lekker badderen, dan ga ik met de kinderen even naar buiten.” Ja, ja, jáá!

4. Een uur ongestoord in de badkamer

Om nog even door te gaan op het onderwerp ‘badderen’: het liefst, beste partners, willen vrouwen een uur ongestoord in de badkamer. En dan ook écht ongestoord, dus niet dat ze door de dichte deur allerlei aankleedworstelingen en andere strubbelingen horen, waardoor je alsnog om de zoveel tijd iets moet schreeuwen in de trant van “Jelle wil nu altijd zijn liga met wat melk, daarom is hij zo drammerig!”. Ga dus even het huis uit, stop de baby in de draagzak, trek de peuter aan z’n haren de zandbak in en laat mama een heel uur alleen in de badkamer tutten. Zodat ze naast de gebruikelijke ‘kam door het haar en lik gezichtscrème’, ook eens een maskertje kan nemen bijvoorbeeld.

5. ’s Avonds uitgebreid borrelen en wijn drinken met partner

Weet je nog, die vrijdagavonden dat jullie een fles wijn opentrokken, wat kaasjes hadden, en dan al kletsend het avondeten gingen maken, wat dan vervolgens ook nog ’s echt lekker was? Nu komt het avondeten waarschijnlijk regelmatig neer op ‘dan maar weer een wokgerecht’ met een kant en klaar sausje en voorgesneden groente. Geeft niks, maar zo’n avond borrelen en koken: zou lekker zijn toch? Regel dus alvast dat de kinderen op Moederdag iets vroeger naar bed gaan dan normaal en geniet van een romantisch avondje thuis met z’n tweeën.

Fijne Moederdag allemaal!

Disclaimer van de redactie: ook een Moederdag zonder badderen en wijn drinken, maar vol plakkerige kusjes, knutselwerkjes en kruimels in bed is natuurlijk geweldig. #zouhetvoorgeengoudwillenmissen

Loading

Meer artikelen over Zwanger

Negenmaandenbeurs: kom je ook naar hét baby-event van het jaar?

Van woensdag 15 t/m zaterdag 18 februari kun je op de Negenmaandenbeurs weer volop genieten, inspiratie opdoen, de nieuwste producten uitproberen en je laten...

Lees meer

12 handige Vaderdagcadeaus voor papa’s (to be)

Vaderdag staat voor de deur! Tijd om alle papa's én papa's to be in het zonnetje te zetten en te verwennen met leuke cadeaus...

Lees meer

Kerstdagen + zwanger = snel deze tips lezen!

Misschien waggel je al rond als de Kerstman, of misschien kun je er juist nog niks van zien. Hoe dan ook: deze feestdagen wordt...

Lees meer