Prenatal

Ontdek het gemak van HelloFresh

Brrrr, koud buiten? Maak het binnen gezellig en geniet samen van lekker eten. Daar hoef je de deur niet voor uit: het enige wat jij hoeft te doen, is de maaltijd bereiden – en dat is zo gepiept. In deze blog delen wij een lekker recept om kruidnoten te bakken met je kleintje én ontvang je een kortingscode van HelloFresh, zodat je genoeg kookinspiratie hebt voor de feestmaand. 

Wintergerecht

Laat HelloFresh je leven makkelijker maken! Wanneer de kou toeslaat, is er niets fijner dan jezelf verwennen met comfortfood. Maak het binnen knus en geniet van hartverwarmende maaltijden en lekkernijen! Het beste van alles is dat je er de deur niet voor uit hoeft. Kies uit vele recepten en ontvang verse ingrediënten thuisbezorgd.

In deze blog delen we een lekker recept om samen met je kleintje kruidnoten te bakken. Als kers op de taart ontvang je een exclusieve kortingscode van HelloFresh. Zo heb je voldoende kookinspiratie voor de feestmaand. Geniet van heerlijke momenten en laat HelloFresh je winter opvrolijken.

Speciaal voor de feestdagen krijg je als Prenatal klant nu exclusief tot wel € 95 korting op je eerste 4 HelloFresh Boxen*. Klik op de onderstaande link en vul de code HELLOPRENATAL in bij het afrekenen.

Hoe werkt het?
1. Ga naar https://hellofresh.nl/HELLOPRENATAL
2. Vul je code in en klik op ‘Ontvang de korting’
3. Stel jouw box samen en maak een account aan

Sinterklaasweekend: smullen van lekkernijen!
Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met de Bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Maak een onvergetelijke middag samen met je kleintje en bak lekkere kruidnoten. Zelfgemaakt zijn ze nóg lekkerder – en na het bakken geniet je de hele dag van de lekkere koekjes geur in huis. Kies zelf of je de kruidnoten op het einde in chocolade dipt, naturel houdt of een leuke mix maakt. Met het volgende recept bak je ongeveer 100 kruidnoten. Aan de slag!

Ingrediënten 

  • 250 gram roomboter 
  • 10 gram speculaaskruiden 
  • 400 gram speltbloem 
  • 200 gram bruine basterdsuiker 
  • 12 gram bakpoeder 
  • 10 gram chocolade  
  • 2 el melk 
  • 5 gram zout 

Benodigdheden 

  • Grote kom 
  • Garde 
  • Plastic zakje 
  • Bakplaat met bakpapier 
  • Pan 
  • Ovenrooster met bakpapier 
  • Hittebestendige kom 

pepernoten

Bereidingswijze 

  1. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. 
  2. Meng in een grote kom de basterdsuiker, speculaaskruiden, speltbloem, 12 gram bakpoeder en het zout met een garde. 
  3. Kneed de boter door het droge mengsel en voeg vervolgens de melk toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. 
  4. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee grote ballen van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een halfuur rusten in de koelkast. 
  5. Verwarm de oven voor op 170 °C. 
  6. Verwijder de folie en maak van het deeg de vorm van de pepernoten. 
  7. Leg de pepernoten op een bakplaat met bakpapier. 
  8. Bak de kruidnoten in 17-20 minuten gaar en lichtbruin in de oven. Laat ze daarna afkoelen. 
  9. Smelt de chocolade au bain-marie. Dit doe je door de chocolade in een hittebestendige kom te laten smelten boven een pan met een laagje net niet kokend water. 
  10. Zet zodra de chocolade is gesmolten het vuur uit, maar laat de kom op de pan staan. Doop de bovenkant van de kruidnoten in de gesmolten chocolade en leg ze op een rooster om uit te harden. 
  11. En genieten maar! 

*Actievoorwaarden: Bij het inwisselen van de kortingscode ga je een flexibel doorlopend lidmaatschap aan en krijg je tot € 95 korting verdeeld over je eerste 4 boxen: € 20-50 op box 1, € 10-20 op box 2, € 10-15 op box 3 en € 5-10 op box 4. De korting is afhankelijk van de grootte van je box. De eerste bezorging is gratis, daarna betaal je bezorgkosten. De kortingscode is enkel voor nieuwe klanten. De korting geldt voor de maaltijdbox excl. toeslagen of extra producten. Opzeggen en pauzeren kun je afhankelijk van de bezorgdag uiterlijk 3 tot 6 dagen voor de bezorging doen. Op het lidmaatschap geldt een herroepingstermijn van 14 dagen. Ga voor meer informatie hellofresh.nl/algemene-voorwaarden

 

Meer artikelen over Eten en drinken

Ontdek het gemak van HelloFresh

Het is zo ver: je kleintje begint te wennen aan vast voedsel. Grote kans dat er veel vragen opborrelen bij jou als papa of...

Lees meer

Welkom in onze wereld

Als er een kleintje komt, gaat er een wereld voor je open. Gelukkig ben je niet de enige en zijn al vele ouders jou...

Lees meer

Maak kans op een gratis verblijf bij Center Parcs Het Meerdal

Shop en win! Alléén vandaag (2-10-2023) maak je kans op een gratis verblijf bij Center Parcs Het Meerdal in Limburg. Lees hier alles over...

Lees meer