Prenatal

Happy New Baby: 6 tips voor de eerste oud en nieuw met baby

Hing je vorig jaar nog met een fles champagne in de kroonluchter om 12 uur (vooruit, misschien was het niet zo erg, maar you get the picture): nu heb je een kleine uk die zich vrolijk op de eerste dag van 2020 meldt – ergens tussen 6 en half 8 ‘s morgens. Hoe vier je oud en nieuw met baby? Wij ‘knallen’ er zes tips in!

Happy New Baby: 6 tips voor de eerste oud en nieuw met baby

Tip 1: maak een plan ‘de champagne’

Wil jij dit jaar weer als vanouds aan die lamp hangen? En de eerste dag van 2020 traditioneel in bed doorbrengen met pizza en popcorn? Dan kun je beter op tijd opa en oma of een oppas inschakelen. Dat is ook wel zo rustig voor de kleine: papa of mama hangt dan niet de volgende dag met een kegel boven het wiegje, trekt de luier niet verkeerd om aan, of vergeet melkpoeder in het flesje te doen.

Tip 2: slapen of wakker maken?

Vier jij oud en nieuw wel thuis, dan vraag je je misschien af of de kleine wakker wordt van de knallen. Gek genoeg slapen veel baby’s er gewoon doorheen. Echt? Ja, echt. Klinkt misschien ongezellig, maar je kleintje is ook beter af zonder vuurwerk. Lekker laten liggen dus. Houd wel de babyfoon goed in de gaten: iets oudere kindjes schrikken misschien tóch en dan wil je er natuurlijk zijn om te kunnen troosten.

Tip 3: babzzyy… welluke babyzzz?

Mocht jij normaal tijdens oud en nieuw niet vies zijn van wat champoppel, dan is het nu verstandig dat een van de ouders het rustig aan doet. We willen niet als je ongezellige oudtante klinken, maar met kind(eren) is het slim als een van de ouders logisch kan nadenken. Je weet niet of je kindje misschien nét die nacht heeft uitgekozen om flink ziek te worden, of plots een enorm ongelukje krijgt in bed. Jep, wen er maar vast aan: 2020 wordt Het Jaar van de Verantwoordelijkheid.

Tip 4: op pad tijdens oud en nieuw

Zie je het helemaal zitten om bij vrienden of familie het nieuwe jaar in te gaan? Zorg dan dat je lekker met de auto kunt gaan. Je kunt niet alleen meer spullen meenemen, je hebt ook nog eens minder last van al die knallen. Een campingbedje is trouwens een absolute aanrader, het geeft jouw mini waar dan ook een fijne slaapplek. Vergeet ook niet z’n eigen slaapzakje en lievelingsknuffel, dan voelt je kleintje zich binnen no time helemaal thuis!

Tip 5: binnen blijven

Als je kleine toch wakker is geworden om 12 uur, kijk dan gezellig binnen naar al dat vuurwerk vanachter het raam of gewoon op de tv. Zo hoef je niet de kou in (lees: geen gedoe met jasjes, schoenen, etc) en klinken al die knallen nét wat minder hard. Wil je toch even naar buiten? Er bestaan oorbeschermers voor baby’s, maar als je mini echt heel erg geschrokken is, blijf dan in zijn kamertje en hou ‘m stevig vast. Dat vuurwerk komt volgend jaar wel weer.

Tip 6: Happy new life!

Het wordt misschien wel een heel ander jaar, vol mooie (en vooruit, soms vermoeiende) momenten. Je kleintje zal enorm veel groeien, leren en veranderen. Vergeet hier niet bij stil te staan en je trots te voelen op die kleine ondeugende spruit. Geef elkaar een dikke nieuwjaarszoen en maak er een liefdevol 2020 van!

Meer artikelen over Relatie en leven

Deel jouw geluk met Moeders voor Moeders

Wist je dat in Nederland maar liefst één op de zes stellen te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen? Samen met Moeders voor Moeders kun jij...

Lees meer

Voor het eerst alleen met je baby? Voel je niet schuldig over deze 5 dingen

Je bent voor het eerst alleen met je baby na de kraamweek. De kans bestaat dat je ’s avonds huilend op de bank zit...

Lees meer

5x tips om alle mama’s (to be) in het zonnetje te zetten

Alle partners opgelet: op zondag 10 mei is het weer Moederdag. Dé dag waarop alle mama's extra in het zonnetje gezet mogen worden. Wij...

Lees meer