Prenatal

6 redenen om het geslacht wel of niet te willen weten

Het is voor veel aanstaande papa’s en mama’s een super spannend moment: de geslachtsecho. Toch hoor je ook steeds vaker dat men het niet wilt weten. Je kunt er zo je redenen voor hebben om het wel of niet te willen weten. Wij zetten een aantal redenen voor je op een rijtje.

6 redenen om het geslacht wel of niet te willen weten

1. Ik ben gewoon zó nieuwsgierig

Je kunt het tegenwoordig van te voren weten, dus waarom niet? Als je weet dat de optie er is en je bent gewoon héél nieuwsgierig wat voor kindje jullie straks in je armen sluiten, dan is dit een logische keus. As simple as that!

2. Dat is toch handig met het shoppen

Hoewel we steeds meer unisex kleding zien, blijven er toch steeds nog items die we meer bij een meisje of jongetje vinden passen. Zo geldt dat ook vaak voor de babykamer. Als je eenmaal weet wat je gaat krijgen, kun je natuurlijk veel gerichter shoppen. En zo uiteindelijk ook minder geld uitgeven (said no one ever..)

3. Reden voor een feestje!

Als je het geslacht te horen hebt gekregen of het op een briefje laat schrijven, is er vaak ook zo’n moment dat je het gaat delen met de buitenwereld. En ja, daar past dan ook weer een (klein) feestje bij. Je kunt het in één keer aan iedereen bekendmaken en hoeft niet tien keer opnieuw je verhaal te doen.

4. Als het maar gezond is

Er vanuit gaande dat iedere ouder dat sowieso zegt – ongeacht of ze het willen weten of niet – zijn er natuurlijk ook ouders die dit oprecht alleen maar belangrijk vinden. Hoe cliché het ook klinkt, het is gewoon zo! Juist door het niet te weten en het dus in het midden te laten, laat je nóg meer weten dat het ook oprecht allebei welkom is en dat gezondheid telt.

5. Leuk toch, zo’n verrassing

We weten tegenwoordig al zoveel van onze baby voordat hij of zij geboren wordt, dat het ook wel leuk is dat je dit dan juist niét weet. Je kunt nog je hele fantasie erop los laten hoe het straks zal zijn in het geval je een meisje krijgt of hoe het zal zijn als zich een jongetje aandient.

6. Oeps, foutje!

Jep, je hoort ze wel eens.. de verhalen dat als het moment daar is en je kindje ter wereld komt, het ineens tóch het andere geslacht blijkt te zijn. OEPS! Daar ga je dan met je heel bewust ingerichte babykamer en kast vol babykleertjes. En wat te denken over de omschakeling in je hoofd! Maar aan de andere kant.. je baby boy zal er vast niet minder om slapen in een knalroze babykamer.

Meer artikelen over Alles over je zwangerschap

12 handige Vaderdagcadeaus voor papa’s (to be)

Vaderdag staat voor de deur! Tijd om alle papa's én papa's to be in het zonnetje te zetten en te verwennen met leuke cadeaus...

Lees meer

Kerstdagen + zwanger = snel deze tips lezen!

Misschien waggel je al rond als de Kerstman, of misschien kun je er juist nog niks van zien. Hoe dan ook: deze feestdagen wordt...

Lees meer

Nu al puffen: 5 verkoelende tips voor mom’s-to-be

Hitteplan! Het belooft komende week aardig warm te worden. Normaal duik je meteen een terras op of ga je richting strand, maar (hoog)zwanger is...

Lees meer