Prenatal

10 tips van Shifra Jumelet voor thuis deze zomer

Hi! Ik ben Shifra (@shifrajumelet) en ik deel vandaag mijn tips voor de zomer met jullie! Ik denk dat veel van jullie je plannen hebben moeten aanpassen en veel meer thuis zijn met de kinderen deze zomer. Wij zitten in hetzelfde schuitje met ons dochtertje van 2,5 en we moeten zeker wat creatiever zijn en wat trucjes toepassen om de tijd thuis op te vullen (in other words: om het gezellig te houden met elkaar). Ik deel wat dingen die wij de afgelopen weken hebben gedaan en gekocht (en wat nog op onze to-do list staat).

10 tips van Shifra Jumelet voor thuis deze zomer

1. Dance party

Deze moet je integreren in je huishouden, want dit is dé easy way out als het allemaal niet zo lekker gaat. Wanneer ik merk dat het eigenlijk bedtijd is (dat laatste uurtje) of als ze nog veel te veel energie over heeft, dan zetten we haar favoriete muziek op voor een dansfeestje! En soms dansen de poppen ook mee. Op dit moment is “prinsessenmuziek” (Frozen & Moana) haar favoriet.

2. XXL-memory van karton

Print tekeningen uit van de favoriete cartoons van je kind(eren) en plak ze op vierkante stukken karton voor een xxl-memory spel. Wij hebben 6 setjes gemaakt, precies een lang genoeg spel voor peuters (en ouders;-)). Het is hier al weken lang een hit.

3. Badtijd

Ik houd van activiteiten in bad en het is perfect voor die dagen dat je niet naar buiten kunt. Deze vriendjes houden ons bad gezellig! Grote plus: ze hebben geen gaatjes, dus er kan geen water en dus schimmel in komen. Een andere manier om het bad meer fun te maken zijn dingen erin gooien die je normaal niet in bad vindt: zoals autootjes of keukenspulletjes! Of misschien een pop of beer die wel eens een wasbeurt kan gebruiken.

4. Verven

Já, het kan een enorme troep worden (vooral als je het niet buiten kan doen), maar kinderen van alle leeftijden vinden dit leuk! Ik gebruik acrylverf en een grote rol papier of oud karton die ik in een leuke vorm knip. Je kunt kwasten gebruiken, verfrollers en een waterproof slabbetje met mouwen om het opruimen wat makkelijker te maken.

5. Schoonmaken

Op de een of andere manier vinden veel kinderen dingen schoonmaken heerlijk. Vul een teiltje met water en sop en laat ze (oud) servies schoonmaken. Of maak (kunstof) diertjes ‘vies’ met modder en geef samen met een emmer water en zeep, een oude tandenborstel, een stukje spons of een afwasborstel om het schoon te maken. We hebben dit met Zara gedaan en ze vond dit helemaal geweldig!

6. De zandbak

Dit is een oldie, maar iedereen vindt dit leuk! Gooi af en toe wat nieuw zand erbij of haal voor een paar euro wat nieuwe speeltjes om het weer wat nieuwer te maken. Ik heb dit unicorn setje, alles met een unicorn is een succes op dit moment. En als je geen zandbak buiten hebt, magisch zand in een plastic bak of dienblad is ook heel leuk.

7. Begin samen een moestuin

Moestuinieren lijkt misschien iets voor oudere kinderen, maar jongere kinderen vinden het ook al leuk om gewoon lekker mee te rommelen buiten en wat dingetjes na te doen. We hebben deze kruiwagen met tuingereedschap  voor Zara zodat ze gezellig mee kan helpen in de tuin. Plus, nu ze haar eigen tuingereedschap heeft, vindt ze dat van ons gelijk niet meer zo interessant ;-).

8. Kiddie pool

Een zwembadje is natuurlijk van zichzelf al heel leuk, maar als het weer het niet toelaat is het ook heel leuk voor binnen! Vul het badje bijvoorbeeld met ballen of maak er een loungeplek van met allemaal kussens. Dit zwembadje vind ik echt té leuk.

9. Lawn games

Herbruik spulletjes in huis om wat spelletjes buiten te maken. Ga buiten bowlen met een (strand)bal en plastic flesjes. Iedereen moet proberen zoveel mogelijk flesjes (gevuld met een beetje water) om te gooien. Of maak twister op het gras met een verfspray in verschillende kleuren. Als je liever een echt spelletje koopt voor in de tuin, dit spelletje lijkt me heel erg leuk!

10. Kamperen in de achtertuin

Zet een tent in de achtertuin en pak je slaapzakken erbij. Of maak het nog creatiever en maak zelf een tent met kleden en een waslijn. Dit is ook gewoon heel leuk voor overdag als je het niet ziet zitten hier echt te slapen. En als het slecht weer is kun je natuurlijk ook met de slaapzakken in de woonkamer slapen. You two will totally be the cool parents! 😉

Loading

Meer artikelen over tips

Welkom in onze wereld

Als er een kleintje komt, gaat er een wereld voor je open. Gelukkig ben je niet de enige en zijn al vele ouders jou...

Lees meer

Vier de Zomer met Prénatal

YES! De zomer komt eraan! Heb jij al plannen gemaakt of zie je er juist tegenop om je kleintje(s) de hele zomer te vermaken?...

Lees meer

10 tips van Shifra Jumelet voor thuis deze zomer

In de zomervakantie heb je alle tijd om lekker door te brengen met je gezinnetje. Toch had je je deze periode waarschijnlijk heel anders...

Lees meer