Prenatal

Spetter, pieter, pater, lekker in het water

waterpret

Lekker pielen in en met water. Ideaal als de temperaturen buiten zomerse waarden bereiken en je wat actiefs wil doen met de kleine. Lees onze tips voor waterpret met de kleine!

Bommetje!

Met een beetje mooi weer is het buitenzwembad ideaal (en anders is het binnenbad een uitstekend alternatief!). Baby’s vinden het heerlijk om aan de arm door het water te waden of lekker rond te dobberen in zo’n slimme swimtrainer.  Peuters vermaken zich prima met waterspeelgoed en ‘kunstjes’ doen in het water. Dichter bij huis kan natuurlijk ook, met een opblaasbadje of verhuis het kinderbadje van binnen naar het terras of de tuin.

Zoek dekking

Een onvervalst waterballonnengevecht zorgt voor wat spanning en sensatie op een lome, zomerse dag. Leg een flinke hoeveelheid gevulde ballonnen klaar, doe zwemkleding aan en, opgepast, het feest gaat beginnen. Voor de allerkleinsten is overrollen met een waterballon al leuk, of daag hem uit de waterballon van een tafel te laten vallen. Wedden dat je dan snel door je voorraad ballonnen heen bent?!

Vergeet de plantjes niet!

Combineer het nuttige met het aangename en ga samen de plantjes in de tuin water geven. Er bestaan allerlei leuke gietertjes in kinderformaat, zodat de kleine ‘serieus’ mee kan helpen. En voor wie een grotere tuin heeft te onderhouden, is een zwenksproeier of een cirkelsproeier niet alleen erg functioneel. Het zorgt ook nog eens voor een hoop hilariteit bij de kleine man en vrouw als ze het water opzoeken of juist proberen te ontlopen.

Gein met de fontein

Is het je wel eens opgevallen op hoeveel openbare plekken er wel niet een fontein, een kunstwerk, een drinkwaterpunt of iets anders met water in de hoofdrol staat? Mooi om naar te kijken en vaak ook erg geschikt om even bij af te koelen. Denk bijvoorbeeld eens aan de tuin bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Daarin staat een waterpaviljoen van de Deense kunstenaar Jeppe Hein. Je hebt twaalf seconden de tijd om zonder nat te worden het midden te bereiken… succes!

Zon, zee, strand

Last but not least: op een mooie zomerse dag  gaat er natuurlijk niets boven een dagje aan zee! Een emmertje en schepje doen het altijd goed, al zijn zand, schelpen en golven ook voldoende voor eindeloos speelplezier. Handig: speciale zwemluiers voorkomen dat een luier zich bij de eerste de beste golf helemaal volzuigt en een badponcho is ideaal om op te drogen (en tegelijkertijd  gewoon door te kunnen spelen in het zand!).

Heb jij nog andere tips om af te koelen met water? Deel ze in een reactie!

Meer artikelen over Samen op pad

Inpakken en wegwezen: de inhoud van je luiertas

Een echte musthave voor jouw babyuitzet: de luiertas! De meeste mama's kunnen niet meer zonder en dat begrijpen wij maar al te goed. Want...

Lees meer

Ontdek de nieuwe Stokke® Xplory X kinderwagen

Er samen met je kleintje op uit gaan is het leukste wat er is. En hoe fijn om dat te doen met een kinderwagen...

Lees meer

Tips bij het kiezen van een kinderwagen

Een kinderwagen kiezen kan lastig zijn: er is veel keus en het is geen kleine aanschaf. Des te belangrijker om er een te kiezen...

Lees meer