Prenatal

Spetter, pieter, pater, lekker in het water

Lekker spelen in én met water! Ideaal als de temperaturen buiten zomerse waarden bereiken en je wat actiefs wil doen met de kleine. Lees onze tips voor waterpret met de kleine!

Waterpret

Bommetje!

Met een beetje mooi weer is het buitenzwembad ideaal (en anders is het binnenbad een uitstekend alternatief!). Baby’s vinden het heerlijk om aan de arm door het water te waden of lekker rond te dobberen in zo’n slimme swimtrainer.  Peuters vermaken zich prima met waterspeelgoed en ‘kunstjes’ doen in het water. Dichter bij huis kan natuurlijk ook, met een opblaasbadje of verhuis het kinderbadje van binnen naar het terras of de tuin.

Zoek dekking

Een onvervalst waterballonnengevecht zorgt voor wat spanning en sensatie op een lome, zomerse dag. Leg een flinke hoeveelheid gevulde ballonnen klaar, doe zwemkleding aan en – opgepast – het feest gaat beginnen! Voor de allerkleinsten is overrollen met een waterballon al leuk, of daag hem uit de waterballon van een tafel te laten vallen. Wedden dat je dan snel door je voorraad ballonnen heen bent?

Vergeet de plantjes niet!

Combineer het nuttige met het aangename en ga samen de plantjes in de tuin water geven. Er bestaan allerlei leuke gietertjes in kinderformaat, zodat de kleine ‘serieus’ mee kan helpen. En voor wie een grotere tuin heeft te onderhouden is een zwenksproeier of een cirkelsproeier niet alleen erg functioneel, het zorgt ook nog eens voor een hoop hilariteit bij de kleintjes als ze het water opzoeken of juist proberen te ontlopen.

Gein met de fontein

Is het je wel eens opgevallen op hoeveel openbare plekken er wel niet een fontein, een kunstwerk, een drinkwaterpunt of iets anders met water in de hoofdrol staat? Mooi om naar te kijken en vaak ook erg geschikt om even bij af te koelen.

Zon, zee, strand

Last but not least: op een mooie zomerse dag gaat er natuurlijk niets boven een dagje aan zee! Een emmertje en schepje doen het altijd goed, al zijn zand, schelpen en golven ook voldoende voor eindeloos speelplezier. Wat dacht je van zand verzamelen met een echte strandkar? Ook handig: speciale zwemluiers voorkomen dat een luier zich bij de eerste de beste golf helemaal volzuigt en een badcape is ideaal om op te drogen (en tegelijkertijd  gewoon door te kunnen spelen in het zand!).

Loading

Meer artikelen over Samen op pad

Zo kies je een kinderwagen die bij jou past

Hoera! Je bent zwanger. Uit die lange uitzetlijst van spullen die je nodig hebt, is er in ieder geval één ding waarvan je zeker...

Lees meer

Welkom in onze wereld

Als er een kleintje komt, gaat er een wereld voor je open. Gelukkig ben je niet de enige en zijn al vele ouders jou...

Lees meer

Erop uit met de kleine: 7 tips

Wanneer je erop uit gaat met de kleine, kan het nog wel eens gebeuren dat het eindigt in één grote chaos. Oeps! Daarom zetten...

Lees meer