Prenatal

Erop uit met de kleine: 8 tips

erop uit tips
Wanneer je erop uit gaat met de kleine, kan het nog wel eens gebeuren dat het eindigt in één grote chaos. Oeps! Daarom zetten wij 8 tips voor jou op een rijtje zodat je altijd voorbereid op pad gaat. 

 1. Wat te doen?
  Een dagje erop uit betekent quality time met je kind(eren) en nieuwe herinneringen maken. Een park, het bos, de dierentuin of met oudere kinderen een indoor speeltuin, pretpark of de bioscoop, zijn plekken waar dat goed kan. Heb je kinderen in meerdere leeftijden? Bedenk dan of het leuk is voor iedereen. Heb je bijvoorbeeld een kind van 2,5 en een pasgeboren baby? Dan is de grotere speeltuin alleen handig als de baby in een draagzak zit. Een peuter heeft vaak nog hulp nodig met klimmen en je kunt een baby uiteraard niet aan z’n lot overlaten.
 2. Faciliteiten
  Is je kind nog niet zindelijk? Vraag je dan van tevoren af of er gelegenheid is om je kind te verschonen op locatie. Krijgt hij of zij nog flesvoeding? Dan is het handig om warm én koud water bij je te hebben zodat je niet afhankelijk bent van horecagelegenheden.
 3. Ga eerst naar het toilet
  Daar loop je dan; kinderwagen met baby, luiertas, een stuiterende peuter én een volle blaas. Als er één scenario onhandig is, dan is het deze. Want je kinderen zonder toezicht achterlaten, terwijl jij rustig je behoefte doet; geen aanrader. Ga daarom altijd naar het toilet voor je van huis vertrekt. Heb je een (net) zindelijke peuter? Laat ook hem of haar altijd voor vertrek naar het toilet gaan.
 4. Een goed gevulde luiertas is het halve werk
  Vergeet vooral niet de ‘essentials’ mee te nemen. Een hongerige baby of kind dat aan een schone luier toe is, schreeuwt zonder pardon het hele pretpark bij elkaar. Check daarom altijd van tevoren of je voldoende (lees: meer dan je nodig denkt te hebben) voeding en luiers bij je hebt voor de baby, de fles, eventueel warm en koud water, billendoekjes, extra kleding en een hydrofieldoek. Heeft je kind een lievelingsknuffel? Vergeet die dan ook vooral niet. Maar let er goed op, want verloren knuffels zorgen doorgaans voor veel verdriet en ellende.
 5. Kleingeld
  Niets zo vervelend als een zindelijk kind wiens blaas (of erger) op knappen staat. Maar het wordt nóg vervelender als je ontdekt dat je kleingeld nodig hebt voor het openbare toilet en dat niet bij je hebt. Zorg dus altijd voor wisselgeld.
 6. Slaapjes
  Engeltjes veranderen in draken wanneer de vermoeidheid om de hoek komt kijken. Houd daarom altijd rekening met de slaapjes en zorg dat je op tijd weer thuis of bij de auto bent.
 7. Een lange rit
  Moet je een eind reizen voor je op plaats van bestemming bent? Neem dan altijd wat te eten en drinken mee voor je kind en wat speelgoed om hem af te leiden.
 8. Keep your eyes on the price
  De laatste, maar misschien wel de belangrijkste tip: verlies je kind(eren) niet uit het oog. Heb je een kind wat de neiging heeft om af te dwalen? Doe uit voorzorg dan een polsbandje om met naam en jouw telefoonnummer. En spreek af wat je doet op het moment dat je elkaar kwijt bent. Vertel natuurlijk om niet met vreemde mensen mee te gaan en spreek een plek af waar je kindje naar toe kan gaan op het moment dat hij of zij je kwijt is. Better safe than sorry!

Meer artikelen over Samen op pad

Er samen tussenuit op de vernieuwde parken van Center Parcs

Helaas zit een verre bestemming er dit najaar niet in, maar gelukkig kun je ook heel goed vakantie vieren in eigen land, veilig én...

Lees meer

Spetter, pieter, pater, lekker in het water

Lekker spelen in én met water! Ideaal als de temperaturen buiten zomerse waarden bereiken en je wat actiefs wil doen met de kleine. Lees...

Lees meer

WIN! 10x strandtentje zeedieren Prénatal

Dit vrolijke Prénatal strandtentje heeft een UV 50+ filter waardoor hij perfect is voor op vakantie en op het strand. Het tentje is inklapbaar...

Lees meer