Prenatal

Valentijnsdag guide voor (kersverse) ouders

Je zweeft waarschijnlijk al een poosje op een roze wolk door de komst van je kleintje of kijkt toe hoe jouw kroost zich razendsnel ontwikkelt tot mini mensjes met een eigen persoonlijkheid. Geen betere dag om deze liefde nog meer te vieren dan op Valentijnsdag! Misschien is dit wel het moment om iets extra’s te doen voor je partner. Of om je kindjes, familie of jezelf extra in het zonnetje te zetten.

Wat is er te doen nu je hele leven veranderd is? Wij hebben de Valentijnsdag-voor-ouders-guide voor jou! Lees snel verder voor een paar simpele, maar leuke ideeën om te doen op Valentijnsdag als (kersverse) ouders.

Een ander soort ochtendroutine

Behoefte aan een rustige ochtend met je partner op deze speciale dag? Misschien dan maar even lief vragen of de kids bij opa en oma mogen slapen de avond daarvoor. Laat alle drukte van de vroege ochtend een keertje achter je en begin de dag met een uitgebreid ontbijtje aan de eettafel op of bed. Of kies voor de verandering voor een verfrissende ochtendwandeling. Dat biedt gelijk de kans om je hoofd even leeg maken want, let’s be honest: soms denk je zoveel aan je kinderen dat andere gedachten geen schijn van kans maken. Als je toch met de kinderen bent, kun je als gezin samen het ontbijt klaarmaken en genieten van dit soort fijne momentjes quality time.

Verdeel de dag

Bespreek samen met je partner hoe jullie de dag willen verdelen. De één doet bijvoorbeeld de ochtendshift, zodat de ander even tot rust kan komen. In de middag of avond draai je het om en heeft de ander wat me-time. Alhoewel het voelt als een klein gebaar, ben je allebei alsnog heerlijk in de watten gelegd en heb je elkaar wat tijd voor jezelf gegund. Dat is pas liefde!

Creabea

Nee, dit keer zijn de creabea uitspattingen niet voor een last-minute surprise waarvan je kind dat vergeten is te vertellen. Maar wel voor die ene hobby waar je al maanden geen tijd voor hebt gehad! Ga op zoek naar dat half geschilderde lockdown schilderij wat het licht nooit meer gezien heeft. Of knutsel zelf een lief kaartje in elkaar wat je ’s avonds aan je partner kunt geven. Een klein gebaar met een groots effect! 

Deze creatieve bezigheden zijn ook onwijs leuk voor de kids. Denk aan schilderen, kleien, knutselen, of bakken. De kinderen maken zelf  iets om vervolgens aan elkaar (of aan papa en mama) te geven. Dit kan ook gelijk een leuke les zijn voor de kinderen wat liefde kan betekenen.

Spelletjesavond

Beetje competitief? Valentijnsdag hoeft niet alleen maar over roze hartjes en knuffelbeertjes te gaan. Niets is gezelliger dan ouderwets spelletjes spelen. We hebben allemaal wel een paar spellen ergens in het huis liggen, volledig onder het stof of gloednieuw. Trek al die spellen eens uit de kast, pak er een drankje en een hapje bij en leg vooral de telefoons en agenda’s eens weg. Zo kan je nog meer van elkaar genieten zonder alle notificaties en appjes. Let op: de keuze van het spel en de spelers kan de laatste uitspraak beïnvloeden 😉 

Een avondje voor twee

Als je de kans krijgt om een avondje met z’n tweeën te zijn op Valentijnsdag, is er niets beters dan een film thuis of in de bioscoop te kijken. Een comedy bijvoorbeeld of toch iets romantisch? Niet zo van de films? Dan is een romantisch etentje ook niet mis. Doe een lekker luchtje op en trek je mooiste outfit aan. Alsof het weer de allereerste date is. Tip van ons: probeer het dan gelijk over iets anders te hebben dan de was wat nog opgeruimd moet worden of die vieze poepluier van vanochtend en spreek weer eens naar elkaar uit waarom je zo blij met elkaar bent. Happy Valentine! 

Meer artikelen over Ouderschap

6x Kerst situaties zonder én met kinderen

Kan jij het je nog herinneren? Die ontspannen kerstdagen zonder kids, waar uitslapen en fancy kerstdiners de normaalste zaak van de wereld waren. Tja,...

Lees meer

Valentijnsdag guide voor (kersverse) ouders

Je zweeft waarschijnlijk al een poosje op een roze wolk door de komst van je kleintje of kijkt toe hoe jouw kroost zich razendsnel...

Lees meer

Kraamvisite of kraamfeest: de voor- en nadelen

Het moment is dan eindelijk daar: jullie kleine wondertje is geboren en natúúrlijk willen al je vrienden en familie de baby komen bewonderen. Kiezen...

Lees meer