Prenatal

Tips bij het kopen van een zwangerschapsjeans

Naarmate de weken verstrijken, wordt jouw buikje dikker en dikker. Wellicht probeer je je nog in je bestaande jeans te wurmen, maar er komt een moment dat het niet meer gaat passen. Denk dan eens na over een zwangerschapsjeans. Wij spreken uit ervaring: een fijne, maar bovenal comfortabele, jeans is echt onmisbaar in je kledingkast.

Jeans

Waarom een zwangerschapsjeans?

Wanneer je je ‘oude’ broek aan de wilgen hangt is per persoon verschillend. Bij de een begint de buik pas te groeien als ze halverwege de zwangerschap is, terwijl de ander in het eerste trimester haar broek niet meer past. Je vraagt je misschien af waarom je gewone broek, in een maat groter, niet volstaat tijdens je zwangerschap. Het is zo dat de pasvorm van deze broeken niet gemaakt is voor zwangere buikjes. Benieuwd naar wat een zwangerschapsjeans dan zo fijn maakt?

  • Het voordeel van een zwangerschapsjeans is dat ze voorzien zijn van een zachte, elastische buikband die meegroeit met je buik en daarom nooit knelt (hoe fijn is dat?).
  • De jeans hebben een verstelbare taille, zodat je de jeans tot het einde van je zwangerschap kunt dragen, maar ook de eerste weken na je bevalling.
  • De jeans hebben, in tegenstelling tot veel andere zwangerschapsbroeken, échte zakken zodat je hier ook iets in kunt opbergen.

Jeans

Tips bij het kopen van de jeans

Niets is vervelender dan een jeans te hebben die afzakt of nét te strak zit. De jeans eindigt dan naar alle waarschijnlijkheid achter in je kledingkast, zonde! Met deze tips scoor jij de perfecte zwangerschapsjeans.

Tip 1: koop altijd je eigen ‘normale’ maat en dus niet een maat groter. Alle kledingstukken in onze collectie houden namelijk rekening met jouw groeiende buikje.

Tip 2: jeans aan? Kijk dan naar de zijnaad van de jeans. Deze moet recht doorlopen in plaats van dat hij naar voren trekt. En trekt de jeans bij je knieën? Probeer dan toch een andere maat.

Tip 3: ga bij het passen van de jeans ook even door je knieën, of doe alsof je op een stoel gaat zitten. Voel je de buikband niet zitten, dan heb je de juiste maat te pakken.

Wist je dat Prénatal een eigen collectie zwangerschapsjeans heeft? Deze broeken zijn verkrijgbaar in diverse hippe wassingen. Naast eigen merk verkopen we ook zwangerschapsjeans van het merk Mamalicious. Welke kies jij?

Pssst: ook nog een zwangerschapsbh nodig? Check dan snel dit 5 stappenplan bij het vinden van de juiste bh.

Loading

Meer artikelen over Zwanger

Weeën alarm! Wat neem je mee in je vluchtkoffer?

Al weken kijk je uit naar de ontmoeting met je kleintje en nu is het zover. De weeën zijn begonnen! Als je ervoor hebt...

Lees meer

5x tips om alle mama’s (to be) in het zonnetje te zetten

Alle partners opgelet: op zondag 10 mei is het weer Moederdag. Dé dag waarop alle mama's extra in het zonnetje gezet mogen worden. Wij...

Lees meer

5 tips bij het kopen van zwangerschapskleding

Je hebt net jullie blijde nieuws wereldkundig gemaakt en ja, om eerlijk te zijn ga je dat buikje nu ook wel steeds meer zien....

Lees meer