Prenatal

Stralend op een bruiloft verschijnen terwijl je zwanger bent? Yes, you do!

Heb jij binnenkort een bruiloft en ben je (hoog)zwanger? Met een paar kleine aanpassingen zie je er niet alleen stralend uit, maar voel je je ook nog eens hartstikke comfortabel. Say yes to the dress! (En ‘nee’ tegen pijnlijke voeten.)

1. Kies een jurkje waarin je buik mooi uitkomt

Dat buikje (of buík) mag gezien worden tijdens de bruiloft. Mamalicious heeft hele feestelijke jurkjes in de collectie, waarin je ook nog ’s hartstikke elegant voor de dag komt. Zoals dit lenteachtige jurkje met ruffle overslag, of dit zomerse exemplaar met een allover bloemenprint. Als je liever voor een effen variant gaat kun je kiezen voor deze blauwe jurk met overslag. Ben je niet zo’n fan van jurken? Kies dan voor een comfortable jumpsuit, zit heerlijk en ziet er stijlvol uit! ????

2. Lichtvoetig

Misschien sta jij in week 38 van je zwangerschap nog op torenhoge hakken: dan kun je die natuurlijk prima aan naar een bruiloft. Vind je dat wat minder comfortabel, kies dan voor een elegant plat schoentje. Loop je schoenen thuis alvast een beetje in, zodat je zeker weet dat ze comfortabel zijn. Als het een warme dag is kunnen je voeten een beetje opzetten en gaan je schoenen misschien alsnog knellen: gooi dan een paar gymschoenen of slippers in de auto zodat je kan wisselen. Niemand die meer op je schoenen let als de drankjes eenmaal rijkelijk vloeien.

3. Crackers mee!

Zit je nog in je eerste trimester en heb je last van misselijkheid? Zorg dan dat je jouw persoonlijk remedie (crackers, kamillethee, of wat dan ook) meeneemt naar de bruiloft zodat je snel kunt handelen als de misselijkheid opspeelt. Wil je niet dat mensen weten dat je zwanger bent? Verzin een mooie smoes a là “gisteren een slechte mossel gegeten”, of “buikgriepvirusje op werk”.

4. Pak die rust

Als je al wat verder in je zwangerschap bent en er weinig valt te verbergen, zorg dan dat je al vanaf het begin van de dag regelmatig je rust pakt. Zeker als je zowel dag- als avondgast bent, kun je het beste tussendoor regelmatig een beetje uitpuffen. Ben je echt hoogzwanger maar is het een belangrijke bruiloft van een naast familielid, zoals een broer of zus, waar je niet teveel van kan missen? Vraag dan aan de ceremoniemeester of je ergens een halfuurtje kunt gaan liggen, voor het diner bijvoorbeeld. Die rust kun je goed gebruiken en is helemaal geen gekke vraag als je hoogzwanger bent.

5. Deze is voor de partner!

En last but not least: zorg dat je partner goed voor je zorgt die dag en niet laveloos in de lampen hangt rond 20.00 uur. Goede kans dat jij de ‘bob’ bent, daar kom je niet onderuit, maar dat betekent níet dat partnerlief meteen in standje ‘jetzt gehts los’ kan. Het is voor iedereen beter als je partner ook nog in een rechte lijn naar de bar kan lopen om voor jou een glaasje water te halen.

Nog een aller-allerlaatste tip: geniet ervan en neem tissues mee. Hormonen kunnen rare fratsen uithalen met je emoties!

Loading

Meer artikelen over Zwanger

Negenmaandenbeurs: kom je ook naar hét baby-event van het jaar?

Van woensdag 15 t/m zaterdag 18 februari kun je op de Negenmaandenbeurs weer volop genieten, inspiratie opdoen, de nieuwste producten uitproberen en je laten...

Lees meer

12 handige Vaderdagcadeaus voor papa’s (to be)

Vaderdag staat voor de deur! Tijd om alle papa's én papa's to be in het zonnetje te zetten en te verwennen met leuke cadeaus...

Lees meer

Kerstdagen + zwanger = snel deze tips lezen!

Misschien waggel je al rond als de Kerstman, of misschien kun je er juist nog niks van zien. Hoe dan ook: deze feestdagen wordt...

Lees meer