Prenatal

Mama’s to-be: deze 10 musthaves staan níet op de uitzetlijst!

Handig natuurlijk, een babyuitzetlijst, maar staat daar nou écht alles op? Niet helemaal, want het is vooral het hoogstnoodzakelijke. Daarom hebben wij tips van andere mommy’s: deze tien musthaves staan niet op je uitzetlijst, maar komen wel verdraaid goed van pas.  

  1. Een white noise app of een ventilator

Baby’s houden niet zo van doodse stilte. In de baarmoeder hoorden ze constant jouw hartslag, je bloed suizen en je spijsvertering werken (niet zo smakelijk misschien, maar je baby vond het heerlijke achtergrondmuziek). Om te zorgen dat mini ook na de geboorte snel wegdoezelt, kun je een stofzuiger aanzetten. Dan heb je brandschone vloeren én een slapende baby. Maar als je ook weleens met een boekje op de bank wilt ploffen, is een white noise-app, zoals de Baby Relax Sleep Pro een uitkomst. Kies tussen het geluid van een stofzuiger, haardroger, vliegtuig of zelfs ‘baarmoeder’ en zet je telefoon wél even op vliegtuigmodus. In de zomer kan een ventilator op de kamer ook voor een perfect, zacht achtergrondruisje zorgen.

  1. Een klamboe

Een klamboe om het wiegje of ledikantje staat niet alleen mooi, je baby krijgt er ook een veilig gevoel van. Het plafond lijkt wat minder ver weg, en de ruimte om je baby heen is niet zo oneindig. Daarnaast is het ideaal in de zomer om muggen en ander insectengespuis op afstand te houden.

  1. De draagzak

Vooruit, op de meeste uitzetlijsten is wel een kinderwagen en sóms een draagzak te vinden. Maar hierbij benadrukken wij graag dat de draagzak niet een ‘optie’ is, maar een absolute must. Je bent een stuk compacter en mobieler als je een winkel in gaat, dat is voordeel één. Bovendien slapen zelfs de meest wakkere baby’s in een draagzak. Dus draagzak om, sneakers aan (zie punt 7) en wandelen maar.

  1. Extra hoeslakens

Sla voor de kraamweek nog wat extra, goedkope, hoeslakens in voor je eigen bed. Ondanks dat je twee gigantische maandverbanden in hebt de eerste dagen, wil er alsnog weleens wat bloed op je hoeslaken belanden. Bloedvlekken laten zich niet makkelijk wegwassen, dus zorg voor twee of drie hoeslakens die je lekker heet kunt wassen, zodat je bed fris aanvoelt zonder dat je telkens je hele bed hoeft te verschonen.

  1. Baby Shower Glove

De eerste weken kun je nog weinig activiteiten ondernemen met je baby, maar douchen is wel heel leuk. De Baby Shower Glove is dan ook een slimme uitvinding: zo zorg je dat je goed grip hebt op je baby. Tip: leg het aankleedkussen op de grond als je gaat douchen met je baby. Dan kun je je kleintje even neerleggen en jezelf ook afdrogen na de poedelbeurt.

  1. Comfortabele sneakers

Pak je stappenteller maar alvast, want jij gaat straks wat metertjes maken. Ten eerste omdat elke kleine boodschap die je moet halen een uitje op zich is tijdens je verlof (even naar de Kruidvat, joepie!). En ten tweede omdat baby’s het nou eenmaal heerlijk vinden om rondgewandeld te worden in de draagzak of kinderwagen. Win, win, win dus; frisse lucht en beweging voor jou, met een slapende baby als kers op de taart. Zorg wel voor héle comfortabele sneakers.

  1. De Puckababy

Ondergetekende gaat hier even ongegeneerd reclame maken voor de Puckababy: nadat ik vrij serieuze vormen van inbakeren had geprobeerd, vond ik de Puckababy toch een stuk minder mummieachtig aanvoelen. Het gaat geen wonderen verrichten als je een onrustige slaper hebt (weet ik uit ervaring), maar dat deed inbakeren bij ons ook niet. Nadeel: je moet er wel twee aanschaffen, want baby’s vinden het heerlijk om nét dat laatste boertje voor het slapengaan te lozen op de Puckababy.

  1. Hulptroepen

Moeder: “Zal ik anders even snel de vaatwasser leeghalen?” Natuurlijk zeg je dan beleefd “Nee mam, dat hoeft niet”, want zo was je pre-baby geprogrammeerd. Post-baby liggen de kaarten anders, want zo’n eerste baby slokt ál je energie op, fysiek en mentaal. En ja, ook dat van nieuwe vaders (die dan wel de hele dag op kantoor ongestoord espresso’s mogen drinken, maar ook zij dealen daarna met gebroken nachten en een partner waarbij de hormonen uit de oren spuiten). Zeg dus gewoon: “Graag mam, super bedankt!”

  1. Een föhn

Och, wat vinden kleine baby’s zo’n badje fijn. Lekker weer even dat baarmoedergevoel, zachtjes gewiegd door mama of papa. Maar dan… de baby moet eruit. Paniek! Schreeuw moord en brand! Zielig eigenlijk voor zo’n kleintje: een badje is een combinatie van twee uitersten. Want na dat warme water moet je op zo’n koud kussen en wordt er aan alle kanten aan je getrokken om een luier en kleertjes aan te wurmen. Maak de overgang wat minder pijnlijk en hang een föhn (op lage warmtestand en VER van het badje!) op goede afstand van de aankleedtafel. Zo’n warm briesje maakt het allemaal nét wat dragelijker en zorgt ook dat het tussen de plooitjes goed droog wordt. Dat voorkomt dan weer een geïrriteerd huidje.

  1. De Prénatal Babykalender

Heb jij ‘m al? De vernieuwde Prénatal app! De meest persoonlijke app voor tijdens je zwangerschap én daarna. Niet alleen ben je straks stiknieuwsgierig om elke week te ontdekken wat voor nieuw kunstje je kleine nu weer kan, de Prénatal Babykalender is ook fijn als je baby opeens alleen maar honger lijkt te hebben, of veel meer huilt dan normaal. Want: groeispurt. Sprongetjes in ouderjargon. Alles staat in de kalender: de ontwikkelingen, speeltips voor elke fasen én tips om als kersverse mama en papa ook sereen te blijven. Voed daarom elke week je nieuwsgierigheid en verslind deze Babykalender.

Wat is tot nu toe jouw ultieme musthave die niet op de uitzetlijst staat?

Loading

Meer artikelen over Maak je babyuitzet compleet

Negenmaandenbeurs: kom je ook naar hét baby-event van het jaar?

Van woensdag 15 t/m zaterdag 18 februari kun je op de Negenmaandenbeurs weer volop genieten, inspiratie opdoen, de nieuwste producten uitproberen en je laten...

Lees meer

Mama’s to-be: deze 10 musthaves staan níet op de uitzetlijst!

Handig natuurlijk, een babyuitzetlijst, maar staat daar nou écht alles op? Niet helemaal, want het is vooral het hoogstnoodzakelijke. Daarom hebben wij tips van...

Lees meer

Papa zoekt ’t uit – Welk item moet je sowieso in huis hebben na de geboorte?

Je schreeuwt het misschien nog net niet van de daken, maar jij wordt papa! Een spannende tijd waarin veel dingen veranderen en geregeld moeten...

Lees meer