Prenatal

Wordt het een jongen of een meisje? Alle fabels op een rij!

Het geslacht van je baby: veel papa’s en mama’s to be zijn hier toch wel érg nieuwsgierig naar.  De geslachtsbepalende (pret)echo rond de 16 weken of de 20 weken-echo bieden uitkomst, maar daar moet je wel even op wachten. Met deze vijf ‘trucjes’ zou je het geslacht van je baby al eerder kunnen voorspellen. Lees je mee?

Wordt het een jongen of een meisje? Alle fabels op een rij!

De vorm van je buik

De vorm van je buik zou op verschillende manieren het geslacht van jouw mini kunnen verraden. Heb je een puntvormige buik en kun je daardoor aan de achterkant niet zien dat je zwanger bent? Dan krijg je een jongen. Kun je het wel van de achterkant zien en heb je een ronde buik? Dan draag je een meisje. Nog een theorie: groeit je buik in de eerste maanden héél snel? Dan is het ‘zeker weten’ een jongen. Duurt het lang voordat je iets ziet? Dan wordt het een meisje. Of dit echt zo is, is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen. Het ligt vooral aan je bouw hoe jij je baby draagt.

Verandering in je huid en haar

Tijdens je zwangerschap gaat je lichaam door grote veranderingen heen. Aan de veranderingen in je haar en huid zou je kunnen zien of je in verwachting bent van een jongen of een meisje. Je schijnt last te krijgen van een hele vette huid als je een meisje krijgt en juist een droge huid als het een jongen wordt. Puistjes wijzen naar beschuit met roze muisjes is wat ze ook wel zeggen 😉 Wat betreft je haar schijn je veel kans te hebben op het krijgen van een jongen als je haar dikker en glanzender wordt. Wordt je haar dunner en futloos dan duidt dat op een meisje.

Zwangerschapscravings

Het is geen geheim meer dat vrouwen die zwanger zijn de meest rare combinaties of misschien zelfs dingen eten. Aan deze cravings zou je volgens de verhalen ook kunnen voorspellen of je een jongen of meisje verwacht. Zo zou je, wanneer je meer trek hebt in zoetigheid, een meisje krijgen. Heb je juist heel veel zin in iets hartigs en zouts? Haal dan de beschuit met blauwe muisjes maar vast in huis.

Je voeten

Je zou het haast niet geloven, maar ook aan je voeten zou je kunnen voorspellen of je kleine spruit een jongen of een meisje wordt. Zijn je voeten ineens kouder dan normaal? Grote kans op een jongen. Hetzelfde geldt als je voeten een maat groter zijn geworden. Wanneer er niets verandert aan de temperatuur of grootte van je voeten zou je meer kans hebben op een meisje.

Nub-theorie

Uit onderzoek blijkt dat de nub-theorie de meest betrouwbare manier is om het geslacht van je kindje te voorspellen, nog vóór de 20 weken echo. Het enige wat je nodig hebt is je echofoto van 12 á 13 weken. De nub is een soort uitsteeksel tussen de benen van je baby dat een indicatie kan geven welk geslacht je baby krijgt. Staat de nub in een hoek van 30 graden of groter ten opzichte van de ruggengraat? Dan krijg je waarschijnlijk een jongetje. Staat de nub meer parallel aan de ruggengraat of in een hoek kleiner dan 30 graden? Dan wordt het waarschijnlijk een meisje. Je ziet de nub het beste wanneer je baby plat op zijn rug ligt, met zijn beentjes opgetrokken en met zijn rechterzijkant naar je toe.

Had jij zelf ook een trucje om te kunnen raden wat het geslacht van jouw baby werd?

Meer artikelen over Zwanger

Negenmaandenbeurs: kom je ook naar hét baby-event van het jaar?

Van woensdag 15 t/m zaterdag 18 februari kun je op de Negenmaandenbeurs weer volop genieten, inspiratie opdoen, de nieuwste producten uitproberen en je laten...

Lees meer

12 handige Vaderdagcadeaus voor papa’s (to be)

Vaderdag staat voor de deur! Tijd om alle papa's én papa's to be in het zonnetje te zetten en te verwennen met leuke cadeaus...

Lees meer

Kerstdagen + zwanger = snel deze tips lezen!

Misschien waggel je al rond als de Kerstman, of misschien kun je er juist nog niks van zien. Hoe dan ook: deze feestdagen wordt...

Lees meer