Prenatal

De fijnste familiemomenten: 5x leuke uitjes met kids

Family time! Tijd voor quality time thuis of lekker op pad met het gezin. De zomervakantie is de perfecte tijd om een gezellig uitje met jouw kleintje(s) te plannen. En hoe fijn: we mogen er weer wat meer op uit! Wij verzamelden de 5 leukste uitjes om deze zomer te doen met de kids. 

De fijnste familiemomenten: 5x leuke uitjes met kids

De kinderboerderij

Een grote favoriet van jong én oud; de kinderboerderij. Hier kan je kindje kennis maken met verschillende dieren op de boerderij. Aaien, kletsen of zelfs een beetje voeren. Je kleintje leert de dieren goed kennen. Daarnaast is het een goede oefening voor kindjes om rustig en sociaal te zijn met de dieren en ze bij soort te leren kennen. Heb je nog een kleine baby? Neem hem of haar dan mee in de draagzak! Dan heb je je handen vrij, maar is je kleintje toch dicht bij je.

Een themapark

De fantasiewereld ontdekken bij de Efteling of op avontuur in Madurodam, in Nederland zijn er ontzettend veel themaparken te vinden. Deze parken zijn vaak perfect afgestemd op peuters en kleuters dus zij kunnen zich beregoed vermaken op zo’n dag. Ga op pad naar het themapark waar jouw kleintje dol op is en jullie hebben gegarandeerd een leuke dag!

Museum

Er zijn ontzettend veel musea waar kleintjes de dag van hun leven kunnen beleven. Denk aan het Spoorwegmuseum of het Nijntje museum. Stuk voor stuk leuke musea, welke stiekem ook leuk zijn voor papa en mama! Daarnaast kunnen kinderen er vaak veel dingen doen. Van spelen tot experimenteren. Zo hoeft je kleintje niet alleen naar plaatjes te kijken, maar kan hij of zij ook zelf aan de slag.

Dierentuin

Vertel je kleintje(s) dat jullie naar de dierentuin gaan en ze hebben waarschijnlijk binnen no time hun schoenen en jas aan. Want naar de dierentuin gaan is hoe dan ook één groot feest! Het brullen van de leeuw of de prachtige vlinders in de vlindertuin; je kleintje kijkt zijn of haar ogen uit!

Groente en fruit plukken in de pluktuin

Wil je niet te ver of te lang op pad? Dan is groente en/of fruit plukken in een pluktuin perfect. Supergezond, want het fruit komt rechtstreeks van het land en het is een leuke bezigheid voor je kindje. En daarna gezellig samen alles oppeuzelen met dit vrolijke servies!

Wat doe jij het liefst met je gezin in het weekend of in een vakantie? Let us know!

Loading

Meer artikelen over Samen op pad

Welkom in onze wereld

Als er een kleintje komt, gaat er een wereld voor je open. Gelukkig ben je niet de enige en zijn al vele ouders jou...

Lees meer

Erop uit met de kleine: 7 tips

Wanneer je erop uit gaat met de kleine, kan het nog wel eens gebeuren dat het eindigt in één grote chaos. Oeps! Daarom zetten...

Lees meer

We gaan op reis en nemen mee… Handige checklist!

It's vacation time! Op vakantie met je kleintje is erg leuk, even heerlijk family time met je mini-me! Maar wat neem je allemaal mee?...

Lees meer