Prenatal

Wat je écht nodig hebt als je in het ziekenhuis gaat bevallen (en waarover niemand je vertelt)

Barbara, founder van Me-to-We, was totaal niet voorbereid op haar ziekenhuisbevalling, want Morris kwam een maand te vroeg. Ze moest een hele week in het ziekenhuis blijven en er lag helemaal niks klaar. Maar als ze achteraf al die lijsten bekijkt van wat je mee moet nemen, ontbreekt er nogal wat! Dit zijn haar tips!

Tja. Dat ik een kamerjas, een nette nachtjapon, een Maxicosi en een tandenborstel mee moest nemen, dat kon ik ook wel verzinnen. Maar deze items vond ik nergens op de lijstjes die je meekrijgt voor ziekenhuisbenodigdheden…

1. Een verlengsnoer

Je telefoon en tablet worden een paar dagen lang je aller-aller-beste vrienden. Alleen: het stopcontact zit gewoon in de muur en die snoertjes zijn best wel kort. Daarnaast is het zo – ik wil je niet bang maken – dat  als je in het ziekenhuis moet blijven de kans groot is dat je een wond hebt, ergens. Dan wil je niet steeds je helemaal moeten strekken naar je telefoon, die steeds leeg dreigt te gaan omdat je ‘m gebruikt als leeslamp, als communicatiemiddel én als boek. Dus: neem een snoer mee, dan kan je de telefoon/tablet lekker op je bed laten liggen terwijl hij oplaadt.

2. Een koptelefoon

Het kan voorkomen dat je op zaal ligt, wat betekent dat er dunne gordijntjes zitten tussen jou en de buurvrouwen. Als je baby ‘avonds slaapt en jij niet kunt slapen, kun je dan nog even proberen een serie te kijken. Maar wel met koptelefoon. Ssssstttttt.

3. Een iBook

Je dag wordt gevuld met borstvoeding, kolven, wegen, bezoekjes van artsen/verpleegkundigen, temperatuur opnemen, kraamvisite, eten, koffietijd. En toch is het echt waar: er zitten momenten tussen dat je opeens niets te doen hebt. Dan wil je niet altijd iets kijken, want soms ligt je baby lekker op je en dan doe je geen koptelefoon op. Download dus vooraf een boek op je telefoon, die kun je met één hand vasthouden boven je baby.

4. Een deken

Voor de koukleumen onder ons: neem een dekbedje mee, die je over het ziekenhuisdeken heen kan leggen. Lekker warm (vooral als je in de winter bevalt!).

5. Vaseline

Je voeten worden kurkdroog in een ziekenhuis. Al tijdens de bevalling vroeg ik of iemand mijn voeten wilde insmeren met Vaseline. Dat was een beetje overdreven, maar lekker op je bed even je voeten inwrijven met vaseline en dan sokken erover, was voor mij echt weldadig.

6. Een grote pot crème

Niet alleen je voeten drogen uit, je hele gezicht ook. Zet een grote pot naast je neer waarmee je je lekker kunt insmeren.

7. Rompertjes maat prematuur

Die eerste dagen passen de meeste baby’s zelfs geen maat 56. Bij sommige winkels hebben ze maatje prematuur voor die eerste dagen. Hoeft niet, maar het ziet er wel lekker uit als ze hun kleertjes passen.

8. Heel lekker douchespul

Je lichaam voelt raar, je omgeving is vreemd en er ligt steeds een baby op je. Er komt een moment dat je echt heel uitgebreid wilt douchen. En dan het liefst ook weer wil ruiken zoals thuis. Neem dus echt je eigen douchegel en shampoo mee, dat is heerlijk!

9. Neusdruppels

Als je uitdroogt, wordt je neus ook zo droog. En dat voelt niet alleen naar, maar je gaat er misschien ook een beetje van snurken, wat je heel gênant vindt als je op zaal ligt. neem dus maar twee flesjes mee – ook voor degene die naast je ligt ;-).

Me-to-We is een online magazine over het ouderschap, maar dan over hoe het écht is. Met gegarandeerd rommelige huizen, boze peuters, kinderen die niets lusten en ouders die alles kunnen op heel weinig slaap! Alles wat ook jij dagelijks (hebt) mee(ge)maakt, lees je op Me-to-We.

Loading

Meer artikelen over Zwanger

Negenmaandenbeurs: kom je ook naar hét baby-event van het jaar?

Van woensdag 15 t/m zaterdag 18 februari kun je op de Negenmaandenbeurs weer volop genieten, inspiratie opdoen, de nieuwste producten uitproberen en je laten...

Lees meer

12 handige Vaderdagcadeaus voor papa’s (to be)

Vaderdag staat voor de deur! Tijd om alle papa's én papa's to be in het zonnetje te zetten en te verwennen met leuke cadeaus...

Lees meer

Kerstdagen + zwanger = snel deze tips lezen!

Misschien waggel je al rond als de Kerstman, of misschien kun je er juist nog niks van zien. Hoe dan ook: deze feestdagen wordt...

Lees meer