Prenatal

Babykamer inrichten? Dit zijn dé babykamertrends

Het inrichten van de babykamer is een leuke, maar flinke klus en kan je aardig wat dillema’s opleveren. Welke kleuren kies je? Wat voor thema? En wat zijn eigenlijk de trends? Geen zorgen, wij helpen je op weg en zetten de babykamertrends voor je op een rijtje.

Algemene trend: Nature rules

Voordat we op de individuele trends ingaan, nemen we je eerst mee in een algemene trend die we al veel zien, en die voorlopig nog niet weg te denken is: natuurlijke invloeden. Hout, rotan, jute en botanische print; nature rules. En dat begrijpen wij maar al te goed! Een erg leuke trend waar je makkelijk een eigen twist aan kunt geven. Naast de natuurlijke invloeden, vind je nog veel meer trends in de winkels. Wij vertellen je alles, zodat jij makkelijk kunt bepalen welke babykamertrend het beste bij jou past!

Trend 1: Calm Nature

Met neutrale kleuren en natuurlijke materialen kom je samen met je kleintje helemaal tot rust in zijn of haar kamertje. Combineer lichte aardetinten met camel, donkerbruin of zwart en mix zachte materialen met meer structuur, zoals rotan. Onze Tiny Wildlife collectie past perfect in deze stijl en met een zelfgemaakte hanger met natuurlijke materialen zoals hout en veren, maak je het helemaal af. Houd deze natuurlijk voor de veiligheid wel altijd buiten het bereik van je kleintje.

*Bopita kamer Lena exclusief verkrijgbaar bij Prénatal

Trend 2: Beestenboel

Een trend die in de afgelopen jaren al heel trendy was en dit voorlopig nog blijft, is de dierentrend! Ook deze trend is heel veelzijdig: je kan alle kanten op en het zo ver doorvoeren als je maar wil. Kies binnen dit thema bijvoorbeeld voor jungle dieren of voor dieren uit het bos. Of wat dacht je van een lief hondje? Ga voor de favoriet die het beste bij je past. Je kunt in de dierenkamer gebruik maken van verschillende decoratie materialen. Denk bijvoorbeeld aan jungle dierenkoppen voor aan de muur, een mooie muursticker van bosdiertjes of verschillende zachte knuffels.

*Prénatal kamer Stanly gestyled met dieren thema Dino

Trend 3: Stijlvol zwart

De kleur zwart is niet meer weg te denken. In elk interieur past wel een zwart detail of meubelstuk. Niet gek dus dat je ook in de babykamer deze kleur terug ziet komen. De trend kan op meerdere manieren toegepast worden. Kies je voor een genderneutrale kamer, dan kan je hier heel mooi een vloerkleed met zwart detail aan toevoegen. Daarnaast komen er steeds meer zwarte kamers op de markt. In tegenstelling tot wat vele misschien denken, zorgt een zwarte babykamer niet langer voor een bedroefde sfeer. Een zwarte kamer kan makkelijk worden verzacht en opgewarmd door te kiezen voor kleuraccenten, zoals beige en groen of door te kiezen voor zachte en natuurlijke materialen.

*Prénatal kamer Melle gecombineerd met zachte materialen zoals hout en jute

Op zoek naar nóg meer inspiratie voor de babykamer? Bezoek één van onze megastores voor persoonlijk advies, bekijk ons meubelboek voor ons complete assortiment kinderkamers of vind hier meer inspiratie!

Loading

Meer artikelen over kinderkamer

Paidi: Hét musthave meubelmerk voor de babykamer

Zodra je in verwachting bent gaat er een wereld voor je open met allerlei nieuwe merken. Soms is het best lastig om te kiezen...

Lees meer

Babykamer inrichten? Dit zijn dé babykamertrends

Het inrichten van de babykamer is een leuke, maar flinke klus en kan je aardig wat dillema’s opleveren. Welke kleuren kies je? Wat voor...

Lees meer

5 tips voor veilige dutjes met Airgosafe van ABZ

Een goede en veilige nachtrust is voor je kleintje superbelangrijk. In dit blog delen we de beste tips voor een veilige nachtrust van Airgosafe.

Lees meer