Blog

Waterpret: alles over fris en veilig badderen 

Publicatie: 20 juni 2023

Een perfect onderdeel van een knus bedritueel: een badje ’s avonds. Je kindje leert spelenderwijs omgaan met water en het zorgt voor een hoop vrolijk gespetter. Hoe maak je badderen extra leuk? En hoe houd je speeltjes lekker schoon? Wij hebben tips!

Welke speeltjes kies je?

Er zijn genoeg leuke badspeeltjes te koop, zoals bootjes, vishengeltjes, badletters en –cijfers en zelfs badkrijtjes. Kijk naar wat past bij de leeftijd van je kindje en de interesses: zit je kindje in een dierenfase? Of leert hij al letters en cijfers? Je kunt ook zelf speeltjes maken door een vergiet te geven (het regent in bad!), een lege spuitfles of een trechter. Het allerleukste speeltje ben je natuurlijk zelf, zodra jij óók in het bad stapt.

Van het kleine badje naar het grote bad

De meeste kindjes zijn klaar voor het grote bad vanaf een jaar of één, als ze goed stevig kunnen zitten en als het bad niet meer té groot aanvoelt. Als je jouw kleine daarvoor ook al af en toe in het grote bad wil doen kun je een badring gebruiken, voor kindjes tussen de 7 en 16 maanden. Je kindje zit veilig en stabiel, dus veel spetterpret gegarandeerd.

Schone speeltjes

In bad gaan is niet alleen leuk, het is ook de bedoeling dat je er lekker schoon weer uitkomt. Daarom is het belangrijk om schimmelvorming in de badspeeltjes te voorkomen. Zo houd je speeltjes zo schoon mogelijk:

  • Laat de speeltjes buiten het bad drogen (dus niet in het bad laten liggen) op een handdoek.

  • Spuit speeltjes goed leeg en was ze af en toe mee in de vaatwasser.

  • Kies voor speeltjes die niet te veel water vasthouden en vervang ‘spuitspeeltjes’ regelmatig.