Prenatal

Dubbelop lol: 9 redenen waarom een tweeling da bomb is

Natuurlijk is een tweeling pittig, maar wát krijg je er een hoop voor terug. Reporter Sanny – moeder van twee monstertjes – ging op onderzoek uit en ondervroeg verschillende tweelingmoeders naar hun dubbele geluk. En zie hier het resultaat: 9 redenen waarom tweelingen geweldig zijn.

Dubbelop lol: 9 redenen waarom een tweeling da bomb is

1. Plannen: jij kan alles aan

Was je voorheen nog weleens in paniek als iets niet volgens plan verliep? Nu je een tweeling hebt, ben je de koningin van het vooruitplannen. Boodschappen alvast sorteren tíjdens het boodschappen doen? Tuurlijk, jij hebt een slim tassensysteem op kleur in je karretje. Als je dan bij thuiskomst vliegensvlug twee hongerige baby’s moet voeden, vis je in één keer de babyvoeding uit de juiste tas. Jou krijgen ze niet meer klein, willen we maar zeggen.

2. Breek alle records als het om efficiëntie gaat

Je ontdekt efficiëntie-skills in jezelf waarvan je niet wist dat je ze in je had. Waarom had je vroeger eigenlijk een hele week nodig om je baan te doen? Je kan het inmiddels in de helft van de tijd. Thuis kook je een maaltijd, voed je baby’s, en neem je een haarmasker terwijl de robotstofzuiger de kruimels opzuigt. Easy!

3. Wat is iedereen lief

Maken mensen met één baby nog weleens de vergissing dat je vast op een roze wolk zweeft terwijl je baby de hele dag op een schapenvachtje ligt te soezen, met een tweeling weet iedereen: werk aan de winkel. Dus veranderen jouw vrienden en familie in heilige engelen die voor de deur staan met pannen soep en maaltijden, of aanbieden om op jouw baby’s te passen zodat jij kan douchen. Je zou er een traantje bij wegpinken! (Dat doe je overigens ook regelmatig.)

4. Jullie doen het echt samen

Met één baby en een partner met een paar dagen verlof, is het lastig om níet in de traditionele rollenpatronen te vervallen, waarin de moeder tóch de meeste zorgtaken op zich neemt. Maar met een tweeling is er simpelweg geen keus: je hebt elkaar nodig, want je kunt niet twee baby’s tegelijk vasthouden. Nachtvoedingen, luiers verschonen, sussen, in slaap wiegen: team up!

5. Mijlpaal, op mijlpaal, op mijlpaal…

Beeld je even in: baby één lacht voor het eerst naar je – leuk! Maar wacht: baby twee lacht nu ook naar je. En – oh my –  nu lacht de tweeling voor het eerst naar elkáár! Dubbele smeltpunten! En zo gaat het maar door, want je krijgt altijd een dubbeldik-domino-effect portie mijlpalen.

6. Trots op je lijf

Je kunt extra trots zijn op je lijf: dit heeft niet één baby voortgebracht (ook al geweldig, natuurlijk) maar twee. Dus als de zwangerschapskilo’s er niet meteen afvliegen: who cares? Er liggen daar twee complete mensjes, gemaakt door jou.

7. Je bent een soort beroemdheid

Ook al zit je misschien thuis regelmatig met je handen in het haar (en zit dat haar weer vol met kleverig babyvoedsel en melkresten): zodra je naar buiten gaat voel je je meteen een rockstar. “Aááh, een tweeling! Kijk! Iedereen! Een tweeling!” Ja, dat kun je vervelend vinden op den duur, maar hé, geniet van de aandacht, je hebt het verdiend!

8. Kodakmomenten

Twee baby’s. Op één foto. Altijd. Need we say more?

9. Het ultieme excuus

Geen zin in dat verjaardagsfeestje van je collega? Drie dagen op rij Chinees halen? Jij hebt vanaf nu altijd het ultieme excuus, want je hebt een twééling.

Meer artikelen over Baby en peuter

5 redenen om je kindje vaker voor te lezen

Lekker samen thuis, boekje erbij en voorlezen maar! Lees jij je kindje(s) regelmatig voor? Zeker blijven doen, want naast dat voorlezen ontzettend leuk is,...

Lees meer

Strike a pose! Kom op de foto bij Prénatal

Leuk als cadeautje: jouw kindje op de foto bij Prénatal! Omdat kleintjes zó snel groeien, is het extra leuk om zo veel mogelijk momenten...

Lees meer

Ontdek het gemak van HelloFresh

Het is zo ver: je kleintje begint te wennen aan vast voedsel. Grote kans dat er veel vragen opborrelen bij jou als papa of...

Lees meer