Prenatal

Partners opgelet: 3x wel en 3x beter niet doen als je partner zwanger is

partner 3x wel 3x niet

Ben je zelf zwanger? Lees dit dan niet. Stuur meteen een linkje door aan je partner, zodat diegene zich kan inlezen over de do’s en don’ts als het om jou gaat. Er groeit namelijk een baby in jouw buik. En omdat je uiteraard nog helemaal jezelf bent en je je écht niet opeens anders gaat gedragen, kunnen wij alvast verklappen dat dit wél gaat gebeuren. En dan kan je partner maar beter voorbereid zijn, toch?

Hier volgt dus een speciale mededeling voor alle partners.

1.Wel doen: gewoon ’s avonds die kroketten gaan halen

Haring met slagroom? Een zure bom met pindakaasdip? Vooruit, dat soort gekke cravings zijn vaak overdreven. Maar je zwangere partner gaat absoluut enorm veel zin in Wokkels, gefrituurde uienringen, bami happen met satésaus, of íets krijgen – iets wat niet per se in haar normale eetpatroon past. Onze tip: spring op de fiets, loop naar de snackbar op de hoek of stap die ietwat louche avondwinkel in en KOOP HET (ja, dit staat expres in hoofdletters). Doe vervolgens ook alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat ze naast je op de bank een zak Hamka’s en een handvol zure matten wegwerkt om tien uur ’s avonds. We herhalen: vertrek geen spier. Ga gewoon door met waar jullie mee bezig waren.

2.Koop een setje mooie zwangerschapskleding

Ons bin zuunig en dat geldt ook een beetje voor zwangere vrouwen. Geld uitgeven aan zwangerschapskleding lijkt dan ook overdreven. Je hebt het tenslotte maar een paar maanden aan. En je kunt toch ook gewoon een grotere maat T-shirt of trui kopen bij een normale winkel? Liever spendeert ze het geld aan babykleertjes. Allemaal waar. Maar, een zwangerschap is ook een bijzondere periode. En als de buik eenmaal flink zichtbaar is, is het best leuk om minstens één mooi zwangerschapsitem te hebben. Die kan ze dan gerust helemaal afdragen totdat de baby geboren is. Geef haar een cadeaubon van een mooi merk, of neem haar mee naar de winkel zodat ze zelf iets kan uitkiezen (want zwangere vrouwen kunnen soms – héél soms – ietsiepietsie kritisch zijn).

3.Laat alles uit je handen vallen en zet die commode in elkaar

Nesteldrang is a bitch. We kunnen het niet helpen dat we opeens nul geduld hebben als het gaat om de babykamer klaarmaken, of dat autostoeltje installeren. Het zijn de hormonen. De natuur. Overmacht en oerinstinct. Als de baby namelijk nú komt dan moet alles klaar zijn. Kwam dat vroeger neer op een strohoekje in de plaggenhut (stellen we ons zo voor), dan betekent dat anno 2020 een perfecte babykamer, heerlijk geurende en gevouwen kleertjes in de commode, en een babyhangmat van biologisch katoen opgehangen in de woonkamer. Tja, je kunt terugverlangen naar de oertijd of je kunt gewoon meewerken. Wij adviseren het laatste. Want de kans is groot dat ze op een tot dan toe vredige zaterdagochtend prompt haar koffiekopje neerzet en aankondigt dat nu toch écht tijd wordt om die box in elkaar te zetten (dit kan al gebeuren rond de twintigste week). Mompel dan niet “Ja, dat loopt zo’n vaart niet, misschien doe ik het volgende week”, nee, zeg gewoon: komt voor de bakker lieverd en wel nú. Dat is echt voor iedereen beter.

3x keer niet doen

  1. Weigeren om ’s avonds naar de snackbar te gaan;
  2. Knieperig zijn als het om zwangerschapskleding gaat;
  3. Nesteldrang beantwoorden met uitstelgedrag.

Nou, best simpel en overzichtelijk zo toch? Mooi. Mochten er nog vragen zijn, stel die dan gerust hieronder. En ga nu die automatische schroevendraaier maar vast opsnorren, want die kan nog wel eens van pas komen.

Loading

Meer artikelen over Zwanger

Negenmaandenbeurs: kom je ook naar hét baby-event van het jaar?

Van woensdag 15 t/m zaterdag 18 februari kun je op de Negenmaandenbeurs weer volop genieten, inspiratie opdoen, de nieuwste producten uitproberen en je laten...

Lees meer

12 handige Vaderdagcadeaus voor papa’s (to be)

Vaderdag staat voor de deur! Tijd om alle papa's én papa's to be in het zonnetje te zetten en te verwennen met leuke cadeaus...

Lees meer

Kerstdagen + zwanger = snel deze tips lezen!

Misschien waggel je al rond als de Kerstman, of misschien kun je er juist nog niks van zien. Hoe dan ook: deze feestdagen wordt...

Lees meer