Prenatal

8 weken oud

Verdiende verwennerij

Twee maanden geleden ben je bevallen: een mooi moment om je trots te voelen en jezelf lekker te verwennen. Je hebt een baby op de wereld gezet! Die arme baby kreeg deze week zijn eerste prikjes; heb je het drooggehouden?

Lees alles over week 8
Staart je baby de hele dag naar zijn handjes en armpjes? Hij begint zich langzaam te realiseren dat dit zijn lichaampje is, waar hij dingetjes mee kan. Een hele ontdekking voor je uk.

Ook krijgt hij met twee maanden zijn eerste prikjes. Ai, dat is slikken, want je baby zal even héél verdrietig zijn. Gelukkig kun je hem daarna meteen troosten. Sommige baby’s krijgen hierdoor een beetje koorts of worden hangerig. De apotheek verkoopt paracetamol speciaal voor baby’s onder de drie maanden; dit kan de pijn wat verzachten.

Inmiddels vindt je baby het ook fijn om een vaste routine te hebben gedurende de dag. Meestal is dat slapen, voeden, samen spelen en even zelf spelen. Je baby lijkt nog wel steeds een behoorlijke luiaard: een baby van twee maanden kan nog maar een uurtje – of iets langer – wakker zijn tussendoor. Leg je baby dus op tijd weer op bed, of laat hem slapen in de kinderwagen of draagzak. Helaas, uren spelen zit er voorlopig nog niet in! (Je denkt wellicht nog met weemoed terug aan deze tijd als je dreumes straks het huis op z’n kop zet…)

Broodnodige mama-care
Wat vind jíj nou echt fijn om te doen? Schakel een oma, vriendin, of zus in om op te passen en ga naar de kapper, shop nieuwe kleren, kortom: doe waar je zin in hebt. Binnenkort moet je misschien weer aan het werk, dus geniet er van nu het kan.

Tips 8 weken oud:

  • Zorg dat je met een gerust hart op de bank kunt ploffen als je kleine in zijn bedje een uiltje knapt: houd een oogje in het zeil met een babyfoon.
  • Om je kleintje te laten wennen aan de fles als je borstvoeding geeft kun je af en toe melk afkolven. Kolven is éven wennen, maar geeft af en toe net wat meer vrijheid. Laat je adviseren en kies een kolf die bij jou past.

Loading