Prenatal

7 weken oud

Say cheese!

Heb je zijn eerste glimlach al vastgelegd? Je zult zien, elke keer als je de camera pakt, houdt hij zijn glimlach voor zichzelf. En hoe zorg je dat je als mama af en toe een paar uurtjes ‘vrij’ bent?

Lees alles over week 7
Dolfijntjes zijn niet voor niks zo populair: hun grote glimlach doet iedereen smelten. Je baby wordt ook steeds onweerstaanbaarder als hij zijn lach toont. Dit is een belangrijk moment in zijn leven en maakt ook voor ouders veel goed: zélfs een gebroken nacht vergeet je zo weer als je zijn smile ziet in de morgen. Hij zal ook langzaam andere gezichtsuitdrukkingen ontdekken. Niet alleen een grappig gezicht, ook een belangrijke manier om straks duidelijk te maken wat hij wil, zónder te huilen.

En je baby zuigt erop los, is het niet op een speentje, dan is het wel op zijn eigen duimpje of handjes. Maak je je zorgen over zijn gebit? Pas als hij nog steeds een speen gebruikt als hij twee jaar oud is, kan dit voor blijvende problemen zorgen. Na een jaar kun je beginnen met afbouwen. Tot die tijd geeft het rust als hij kan voldoen aan zijn zuigbehoefte. Trek op momenten dat je baby uitgerust en alert is je trukendoos open – niemand ziet je! – en tover nóg een glimlach op zijn gezichtje.

Broodnodige mama-care
Als je baby borstvoeding krijgt, is het goed om hem nu aan een flesje te laten wennen. Zo kun je af en toe wat langer van huis zijn en een flesje gekolfde melk geven. Sommige baby’s hebben geen probleem met de fles, anderen moeten er even aan wennen. Bouw het langzaam op en geef af en toe een voeding per fles. Kolf zelf daarna, of doe dit terwijl iemand anders het flesje geeft: als je niet kolft bouw je langzaam je melkproductie af. Begin met een klein beetje in de fles (zo’n 30 of 40 milliliter) en beloon daarna met borstvoeding. Knappe baby!

Als je even zonder baby bent, is het goed om eens aan jezelf te vragen hoe het gaat. Voel je je goed? Zijn er dingen die je anders zou willen zien? Wees ook niet bang om hulp te zoeken als je eigenlijk vindt dat het allemaal best pittig is. Je staat er niet alleen voor!

Tips 7 weken oud:

  • Laat het eerste kiekje van een glimlach niet verloren gaan en bewaar ‘m goed, bijvoorbeeld in een mooi fotolijstje.
  • Als je kleine nog niet zo happig is op de fles: soms helpt een ander type flesje. Wij hebben een ruim assortiment en er zit er vast eentje bij waar je kleine wél blij van wordt.

Loading