Prenatal

6 weken oud

Dag nachtuiltje...

Van een kleine nachtuil is je baby inmiddels misschien veranderd in een (iets) betere doorslaper ’s nachts. Rond deze tijd begrijpen de meeste baby’s wat dag en nacht is en dát helpt. En heb je al eens een babymassage gegeven?

Lees alles over 6 weken
Misschien is er al een nacht geweest waarop je dacht: ‘Hé, slaapt mijn kleintje nou nog steeds; ademt hij nog?!’ Je kleine kan – met de nadruk op kán: ze doen het niet allemaal – nu zo’n vijf tot zes uur achter elkaar slapen. Maak goed gebruik van deze tijd en ga lekker vroeg naar bed om slaap in te halen. Baby’s willen rond de vier maanden nog wel eens opnieuw hun slaapritme indelen en weer vaker wakker worden. Geniet er dus van!

Daarnaast begint je brabbelaar steeds meer geluidjes te produceren en vindt hij het waarschijnlijk reuze gezellig om met je te kletsen. Een andere manier om met je kleine een band op te bouwen is door een babymassage te geven. Je kunt op internet veel video’s vinden met instructies. Pak wat baby-olie en masseer voetjes, handjes, beentjes, armpjes en buikje. Je merkt vanzelf wat je kleintje lekker vindt. Al snel zal hij uitkijken naar zijn dagelijkse spa-behandeling.

Broodnodige mama-care
Ben je voor je gevoel lichamelijk weer behoorlijk hersteld? Dan zou je deze week kunnen beginnen met sporten. Alleen als je daar zelf zin in hebt, natuurlijk; moeder-zijn is ook topsport, dat heb je de afgelopen weken vast wel gemerkt. Je kunt het rustig opbouwen door af en toe een flinke wandeling te maken, of wat yoga-oefeningen te doen thuis. Er zijn ook speciale mama-fitnesslessen, handig én gezellig. Geef jezelf een mooie sportoutfit cadeau, voor extra motivatie.

Tips 6 weken oud:

  • Zelf aan de slag als een ware baby-masseuse? De olie van Zwitsal met lavendel helpt jouw kleintje ontspannen. Zen baby in 3,2,1…
  • Geef je borstvoeding? In het openbaar vind je het misschien fijn als je de boel een beetje kunt verhullen. Bekijk onze collectie voedingskleding voor speciale beha’s, hemdjes en hippe T-shirts.
  • Heeft jouw kleintje nog niet echt een voorbeeldig slaapritme te pakken? Voor deze gebroken-nachten-overlevingstips blijf je nog even wakker, lees je mee?

Loading