Prenatal

7 maanden oud

De wereld wordt steeds groter

Je kleine uk is inmiddels een flinke baby, die constant de wereld wil ontdekken. Kruipt hij er al op los? En probeert hij zelfstandig te zitten? Zo oefen je dit veilig…

Lees alles over maand 7

Als je kleine elke dag een nieuwe ontdekkingstocht in de woonkamer plant – ‘vandaag ga ik van de bank, naar de televisie en via de bloemenvaas weer terug’ – kunnen we het niet vaak genoeg herhalen: zorg dat hij niet in gevaarlijke situaties terecht kan komen. Als een ekstertje gaat je grijpgrage dreumes op alles af dat glimt, en hij heeft een neus voor ‘verboden’ objecten, let maar op. Laat geen hete thee op tafel staan en pas op voor breekbare dingen, zoals een bloemenvaas. Je kunt je kleine nu corrigeren door zijn handje weg te trekken als hij iets gevaarlijks doet. Hij doet het nog niet om ondeugend te zijn, maar kan wél leren dat iets niet veilig is. Alles is simpelweg té verleidelijk voor hem. Mooi toch eigenlijk, dat hij zo nieuwsgierig is naar de wereld?

Baby-pret: leuk om te doen met je baby
Je kleine is misschien nog een beetje aan het zoeken naar zijn balans. Als je hem laat oefenen met zitten kukelt hij wellicht nog regelmatig naar voren of naar achteren. De meeste baby’s kunnen pas met acht maanden zelfstandig zitten, maar oefenen kan wél. Omring je baby met zachte kussens, of ga op bed zitten, en zorg zo voor een zachte landing. Maak er een leuk spelletje van, want jezelf laten vallen kan ook enorm grappig zijn.

Wat je baby ook heerlijk vindt, is zonder luier op bed of op het speelkleed te liggen. (Leg een handdoek neer om ongelukjes op te vangen.) Vertel bij elk lichaamsdeel wat het is en kietel zijn armpje, buikje en voetjes. Zo leert hij zijn lijfje kennen en dit brengt een hoop plezier.

Tips 7 maanden oud:

  • Veiligheid staat voorop: maak scherpe tafelhoekjes baby-proof met zogenaamde hoekbeschermers.
  • Begint het eerste autostoeltje wat krapjes te worden? Wat gaat de tijd snel! Oriënteer je vast op een volgend autostoeltje (vanaf 9 kilo); er is een hoop keuze, maar wij helpen je graag op weg.

Loading